Prioritet je početak radova na dionici autoceste prema Počitelju

autocesta
Radi se o gradnji dionice autoputa na Koridoru 5C prema jugu, u što spada i gradnja kolosalnog mosta Počitelj dužine 945 metara i maksimalne visine 100 metara, a ukupna vrijednost radova iznosi oko 200 milijuna KM (100 milijuna eura).

Salčin, kojeg je Vlada FBiH nedavno imenovala na ovu poziciju kao uglednog menadžera u oblasti ekonomije i planiranja, zvanično će dužnost direktora preuzeti 24. lipnja ove godine, s tim da je već upoznat s dešavanjima u kompaniji i projektima koji su u pripremi.

On nam je potvrdio da je tenderska dokumentacija na ovoj dionici okončana.

- S obzirom na to da nam je zamah i dinamika investicijskog ciklusa osnovni zadatak, jedan od mojih prvih poslova bit će okončanje ove procedure u cilju brzog početka radova - rekao je Salčin.

Ovim projektom obuhvaćene su dionice Počitelj - Zvirovići, čvor Počitelj - Most Počitelj, čija je vrijednost radova 45,6 milijuna eura, te dionica Počitelj - Zvirovići, koja će koštati 46,9 milijuna eura. Rok za završetak oba projekta je 30 mjeseci, a ukupna dužina dionice je 11,2 kilometara.

Najpovoljniju ponudu za izvođenje radova na osnovu međunarodnog tendera, prema nezvaničnim informacijama, poslao je bosansko-hrvatski konzorcij „Hering" i „Viadukt", s tim da bi nakon procesa evaluacije, koji je već okončan, Vlada FBiH zvanično trebala donijeti odluku o izvođaču radova uz raniju suglasnost „Autocesta", koje su i raspisale tender.
Avaz.