Priopćenje Aluminija: Ministar Džindić je pobrkao sastanke, bilo bi dobro da zajednički utvrdimo činjenice

SDP, aluminij, aluminij, prekid ugovora, aluminij, ministar džindić, nermin džindić, aluminij, Vlada FBiH, aluminij

Referirajući se na javni istup ministra energije, rudarstva i industrije Federacije Bosne i Hercegovine, gospodina Nermina Džindića, dužni smo kazati kako Uprava Aluminija Mostar nije nazočila sastanku koji ministar spominje.

"S arapskim investitorima je razgovarala Vlada FBiH, ministarstvo i Uprava Aluminija. Tada je, dan iza toga, potpisan Sporazum o neširenju informacija. Komplet set dokumenata je predan kompaniji koja je radila analizu, nakon analize je obišla kompaniju da dade ponudu", riječi su ministra Džindića izrečene u utorak pred novinarima, ali mi u svojoj evidenciji nemamo podatke koji bi ukazivali da smo se sastajali s investitorima iz UAE, posredovanjem Vlade FBiH.

Posredovanjem i uz prisutnost predstavnika Vlade Federacije BiH nazočili smo sastanku s grupom investitora koju je predvodio Glencore i također jednom sastanku s predstavnicima GFT Group London.

Ukoliko se radilo o nekom sastanku na kojem predstavnici Uprave Aluminija nisu bili, a ministar Džindić je eventualno pobrkao taj sastanak s nekim drugim, bilo bi dobro da zajednički utvrdimo činjenice.

Također ponovno ističemo kako Uprava Društva Aluminij niti u jednome trenutku nije izbjegavala suradnju s Vladom FBiH, dapače, na tome kontinuirano inzistiramo, i to ne samo nakon gašenja struje Aluminiju, nego i u razdoblju koje je tome prethodilo.
Ujedno želimo istaknuti kako ne možemo ulazi u motive zbog kojih ministar Džindić koristi svaku priliku kako bi negativno govorio o planu restrukturiranja Aluminija, koji je, naglašavamo, u izradi u suradnji s ministarstvom i Vladom, te smatramo kako radne verzije ne bi trebalo komentirati u javnosti, a posebice ne unaprijed osuđivati.

S naše strane i dalje ćemo se držati profesionalnih kodeksa i obveza koje smo kao menadžment preuzeli, a ostali sudionici u procesu restrukturiranja Aluminija također bi trebali voditi računa o svome dijelu obveza prema ovom zahtjevnom i važnom projektu, stoji u priopćenju Aluminija d.d. Mostar.