Potpisan sporazum o suradnji između elektorprivreda HZ HB i RS

elektroprivreda potpisivanje
... direktor Elektroprivrede HZ HB i Željko Kovačević, v.d. generalnog direktora Elektroprivrede RS. Prema riječima direktora Gilja, ovaj sporazum bi trebao pokrenuti jedan novi odnos između dvije tvrtke potpisnice.

- Nadam se da će to biti jedna dugoročna kontinuirana suradnja između ova dva poduzeća. Do sada nismo imali nekog velikog uspjeha jer nije bilo neke posebne suradnje, izuzev nekih ad hok rješenja. Ovo rješenje će biti jedan novi poticaj i jedan novi zamajac u odnosima dviju elektroprivreda. Ja se nadam da ćemo prevazići sve probleme koji su do sada bili kamen smutnje i obje strane će naći sigurno kompromis da na neki način dođemo do najkvalitetnijeg rješenja na dobrobit oba ova poduzeće - rekao je Gilja i dodao da se nada da će se uskoro u Mostaru postpisati generalni Ugovor o poslovnoj suradnji.

Željko Kovačević rekao je da će sporazum donijeti efikasniji rad dvaju elektroprivreda na ovim prostorima.

- Ovo će donijeti odlične benefite i za jednu i za drugu Elektrprivredu. Mi smo danas potpisali okvirni sporazum u nadi da će u narednom periodu vrlo precizno vrlo jasno i vrlo kvalitetno potpisati ugovor koji će preciznije regulirati međusobne odnose. Na dobrom smo putu da jedan takav ugovor potpišemo. Ovo je samo jedan početni korak koji će doprinjeti našoj efikasnijoj suradnji na ovom prostoru. Na ovaj način efikasnije upravljamo vodama, efikasnije proizvodimo električnu energiju i izvlačimo sve benefite iz takve proizvodnje i takvog upravljanja vodama na prostoru Hercegovine - istaknuo je Kovačević.

Govoreći o detaljima sporazuma Gilja je rekao da je jedan od najvažnijih segmenata sporazuma regulacija prekomjernih tokova u zimskim periodima.

- Na taj način ćemo izbjeći sve moguće štete koje se nanesu ljudima i poljoprivrednim dobrima. Stvorit ćemo preduvjete te će ljudi moći gospodariti svojim zemljišnim prostorima na način kako je to i predviđeno - pojasnio je Gilja.

Dnevni avaz