FOTO  Potpisan sporazum o prijateljstvu i suradnji između Čitluka i Manoppola

sporazum, Čitluk
..., predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. Nevenko Herceg i načelnici općina Čitluk i načelnik talijanske općine Manoppello Gennaro Matarazzo potpisali su danas u Gradskoj vijećnici u Mostaru Sporazum o prijateljstvu i suradnji između dvije općine, Čitluka i Manoppola.

Svi su izrazili su zadovoljstvo ovim činom koji predstavlja Sporazumom koji će omogućiti suradnju na konkretnim projektima, posebice u oblasti vjerskog turizma, jer su i jedna i druga općina poznate po vjerskom turizmu.

Tijekom boravka u Mostaru predviđen je obilazak Franjevačkog samostana i crkve Sv. Petra i Pavla, Studentskog doma i Centra za dijalog kojeg grade franjevci te obilazak stare povijesne jezgre grada i Starog mosta te posjeta Zračnoj luci Mostar.

Tijekom sastanka gradonačelnik Bešlić i predsjednik regije Abrzuzzo D'Alfonso, dogovori s izradu projekta jednog pješačkog mosta preko rijeke Neretve kojeg bi uradio arhitekt iz Venecije.

U svetištu u Manoppellu se nalazi Veronikin rubac, koji je u taj talijanski gradić dospio između 1506. i 1608., a 1960. nakon restauracije svetišta postavljen je iznad glavnog oltara. Lik na tom rupcu potpuno se poklapa s onim s Torinskog platna.