Poslodavci očekuju da se što prije formira vlast

29.12.2010

Udruženje poslodavaca Federacije BiH i Savez samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) ukazali su danas na neohodnost što bržeg angažmana predstavnika vlasti u kreiranju pozitivnog poslovnog ambijenta.

Predsjednik SSSBiH Ismet Bajramović na konferenciji za novinare u Sarajevu podsjetio je da je Sindikat u predizbornom periodu utvrdio dokument u kojem se najmanje polovina stavova odnosi na direktnu podršku poslodavcima radi otvaranja novih radnih mjesta i stvaranje ambijenta za investiranje.

Predsjednik Udruženja poslodavaca Federacije BiH Nihad Imamović ukazao je na neophodnost tješnje suradnje i zajedničkog nastupa poslodavaca i sindikata prema novoj vlasti kada ona bude konstituirana.

„Ne odustajemo od 48 zahtjeva koji su ranije utvrđeni i koji idu u pravcu rasterećenja, pomoći privredi i reformama, a sve u funkciji očuvanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta", dodao je Imamović.

Između ostalog, ukazao je na važnost uspostavljanja ekonomsko-socijalnog vijeća na državnom nivou i dodao da su sindikat i poslodavci već gotovo godinu dana spremni za to.

rtvslon.ba


Tagovi: posao poslodavci

loading...