Poskupljuje gorivo u FBiH

Naime, to je minimalan iznos za iskazivanje cijena shodno odredbama Zakona o unutarnjoj trgovini FBiH, kojim je regulirana obaveza zaokruživanja cijena po važećim apoenima novčanica u BiH.

Svaki distributer će u skladu sa svojom poslovnom politikom procijeniti hoće povećati cijene naftnih derivata na svojim benzinskim crpkama, napominju iz ove udruge.

"Relativno pozitivan trend i pored vrlo izraženih kretanja cijena na naftnom tržištu, te razlika u vrijednosti dolara u posljednjim tjednima, prekinut je početkom ovog tjedna jer je došlo do značajnijeg povećanja rafinerijskih cijena, tako da su se stvorili objektivni uvjeti da i na našem tržištu dođe do povećanja cijena naftnih derivata", rečeno je Feni u Udruzi prometnika naftnih derivata.

Treba istaći da se ovo povećanje ne odnosi samo na Federaciju BiH, već na cijelo tržište BiH, a prema informacijama Udruge, poskupljenja su neizbježna i na tržištima susjednih zemalja, pa je tako u Hrvatskoj još prije desetak dana došlo do povećanja cijena naftnih derivata.

(Fena)