Poljoprivrednici u FBiH opet prevareni

Naime, s terena od jutros od naših poljoprivrednika iz županija FBiH imamo provjerene informacije da je samo jedan mali dio poticajnih sredstava uplaćen i to samo u županiji Zapadno-hercegovačkoj i županiji 10.

Nažalost, opet upućujemo upozorenje ministru financija i Vladi FBiH da nas prestanu varati, jer ćemo u suprotnom kao i što smo ranije najavljivali, morati nastaviti praksu koja je do sada jedina izgleda imala nekog utjecaja, a to je gađanje jajima, mlijekom i drugim poljoprivrednim proizvodima, koje ova Vlada svakako uništava svojim neodgovornim odnosom prema poljoprivrednicima.

Također podržavamo i nastojanja i izjave predsjednika Udruženja poljoprivrednika u BiH, Mire Pejića da nećemo tolerirati isplatu manju od pet do šest miliona KM tjedno koliko je potrebno da bi se stigao kontinuitet do rujna koji je dogovoren.

Također ovo upozorenje se odnosi i na županijske ministre zadužene za isplatu poticaja da poljoprivrednicima konačno počnu isplaćivati sredstva koja ih sljeduju, te na taj način spase ono što je još ostalo da se spasi u ovim crnim danima za bh. Poljoprivredu, stoji u priopćenju Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH.