Poduzetnici rade program za izlazak iz recesije

Armirač

... smanjenje poreza, samo su neki od zahtjeva koje je Udruga poslodavaca Federacije BiH sublimirala u svojoj publikaciji koju će danas predstaviti javnosti i institucijama federalne vlasti, piše Večernji list.

Izlazak iz krize
Ovaj dokument, po njima, predstavlja analizu mogućih pravaca za izlazak iz socijalno-ekonomske krize koji je sačinjen na osnovi mišljenja poslodavaca prikupljenih u javnim raspravama i konzultacijama s članstvom. Članovi upravnog odbora su jednoglasno usvojili prijedlog programskog materijala i donijeli odluku da ovaj materijal bude programski dokument Udruge poslodavaca u FBiH na kojem će Udruga raditi u iduće četiri godine. Udruga poslodavaca smatra kako je ovo veoma kvalitetan materijal i kako treba učiniti napore da dokument "Kako do povoljnijeg poslovnog ambijenta - što poslodavci očekuju od vlasti?" bude sastavni dio programa vlada.

- S obzirom da su izbori u listopadu, poslodavci smatraju da je ovo idealna prilika za prezentaciju ovakvog dokumenta. U tom smislu, Udruga poslodavaca FBiH će u razdoblju do uspostave novih vlada raditi na promociji dokumenta i učiniti sve napore da ovaj programski dokument bude sastavni dio programa rada novih vlada na svim razinama, zaključio je upravni odbor Udruge poslodavaca Federacije BiH.

Potpora stranih čelnika
Osim potpore prisutnih poslodavaca, programski dokument je dobio i potporu britanskog veleposlanika koji je istaknuo da će u skladu sa svojim mogućnostima i ovlastima, u kontaktima s predstavnicima vlasti i međunarodne zajednice, vršiti promociju dokumenta.

Ovaj dokument će poslodavci distribuirati predstavnicima vlada na svim razinama, političkim strankama, medijima, gospodarskim komorama, akademskoj zajednici i drugima. Također, imajući u vidu novu inicijativu EU "Compact for Growth", Udruga poslodavaca u FBiH će navedeni dokument dostaviti predstavnicima svih međunarodnih institucija u BiH te visokim službenicima Europske unije. Do sada su više puta tražili od Vlade konkretne mjere za oporavak ekonomije, ali bez uspjeha.