Osigurano 6 milijuna KM za proizvodnju jagodičastog voća i mlijeka

berba, jagode, Njemačka, jagode, seks, hrana, seks, rekviziti, hladnjak, afrodizijak, namirnice, seks, namirnice, voće, seks, jagode, trik, vijek trajanja, jagode, lijek, zdravlje, peteljke, jagode, listovi jagode, zdravlje, jagode, upozorenje, jagode, Divlje Jagode, listovi jagode, sektor mljekarstva ,  jagodičasto voće, gospodarstvo, jagode, jagodasto voće, krošnjasto voće, namirnice, neograničene količine , jagode, trešnje, jagode, jagode
...za unapređenje proizvodnje jagodičastog voća i sektora mljekarstva u BiH, a uvjeti za dobivanje ovih sredstava su predstavljeni potencijalnim korisnicima.
Generalni tajnik Vanjsko-trgovinske komore BiH Zdravko Marinković izjavio je da putem granta američka i švedska vlada financiraju dva jako važna sektora poljoprivredne proizvodnje u BiH, piše Indikator.ba.
- Riječ je o dva sektora koja u posljednje vrijeme bilježe značajan rast izvoza i imaju potencijal, ali su potrebna sredstva, znanja i nove tehnologije kako bi oni bili unaprijeđeni - rekao je Marinković.
Prema njegovim riječima, navedena sredstva pomoći će rastu proizvodnje, zaposlenosti i izvoza u ovim sektorima.
Meriha Manojlović iz USAID/Švedska precizirala je da projekt Farma dva podržava sektore mljekarstva, proizvodnje ljekovitog bilja, meda, voća i povrća.
- Danas imamo prvi u nizu informativnih sastanaka koje ćemo održati u povodu objavljivanja javnih poziva - rekla je Manojlović, navodeći da je poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za proizvođače jagodičastog voća i mljekare otvoren do 15. rujna.
Prema njezinim riječima, sredstva će biti dodijeljena uglavnom privatnom sektoru, i to registriranim proizvođačima.
- Maksimalna visina granta iznosi 50.000 USD - rekla je Manojlović i dodala da je riječ o investicijskim grantovima koji od korisnika zahtijevaju sudjelovanje do 50%.