Obljetnica početka izgradnje Poslovnog centra

pc 96
... početka izgradnje Poslovnog centra PC - 96. Riječ je o poslovnoj zoni nadomak Viteza europskih karakteristika, jednoj od najvećih, najuglednijih i najvažnijih u BiH, koja trenutačno zapošljava blizu 6000 djelatnika, piše Vecernji list.

Uz Hrvatsku bolnici "Dr. fra Mato Nikolić" te Katolički školski centar "Petar Barbarić" u Travniku, ova se Poslovna zona označava temeljnim kamenom ostanka i opstanka Hrvata u Lašvanskoj dolini pa i na širem području SBŽ-a. Središnji dio svečanosti obilježavanja održat će se u subotu u kongresnoj dvorani Franšiznog centra BiH s početkom u 9 sati. Na svečanosti, s prigodnim kulturnim programom, bit će nazočni gospodarstvenici s područja središnje Bosne, ali i drugih krajeva BiH, kao i RH. Nazočit će i visoki politički dužnosnici svih razina vlasti BiH, kulturni i prosvjetni djelatnici, vjerski velikodostojnici Katoličke crkve u BiH.

Visoke dužnosnike svih struktura vlasti u BiH predvodit će Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HNS-a, ujedno i glavni pokrovitelj proslave ovog vrijednog jubileja Poslovnog centra PC - 96. Najavljen je i dolazak predstavnika uglednih tvrtki iz RH, hrvatskih gospodarskih organizacija i asocijacija te visokih hrvatskih dužnosnika političke izvršne i zakonodavne vlasti. Najavljen je i dolazak predstavnika UBH "Prsten", a najavljeno je i osnivanje podružnice ove udruge koja svesrdno, na razne načine, pomaže Hrvatima, prije svega u Bosni, ali i u drugim područjima BiH.

Bit će premijerno prikazan i dokumentarni film "PC 96. - Nekada i sada", koji govori o ideji i razlozima osnivanja Centra...