Nema gašenja Aluminija: Osigurana električna energija do kraja godine?

aluminij, aluminij, mostarski aluminij, Aluminij Mostar, aluminij, aluminij, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar
Kako doznaje Ero.tel, neće biti gašenja električne energije Aluminiju, ali će se morati u što kraćem vremenu krenuti sa korjenitim promjenama.

-Električnu energiju će plaćati Glencore 50 eura po megavatu do kraja godine, a sada će se tražiti tko će plaćati razliku cijene - rekli su izvori navedenom portalu.

Također, isti izvori su potvrdili kako će kasnije tijekom dana premijer Fadil Novalić razgovarati s radnicima Aluminija koji su krenuli prema Sarajevu.

Nakon svega što se događa, ne samo zadnjih dana nego i mjeseci jasno je kako aktualna uprava nema kapaciteta rješavati probleme s kojima se Aluminij suočio. Bilo kakvo produženje života Aluminija uz zadržavanje aktualnog vodstva nema smisla. To je pitanje koje će se morati rješavati odmah nakon što bude donešena odluka o nastavku rada Aluminija, odnosno, osiguranja električne energije - rekli su sugovornici iz Vlade FBiH za Ero.tel.

S obzirom da je Mijo Brajković prije nekoliko dana javno rekao kako se spreman vratiti u Aluminij i pomoći opstanak tvrtke, a njegov primjer bi slijedili svi oni radnici koji su tvornicu digli iz pepela i napravili od nje giganta, jako je moguće da se takav scenariji i dogodi.

Ali prije treba osigurati nastavak rada Aluminija, piše Ero.tel.