Najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj su njemački trgovački lanci

LIDL, bingo, LIDL, Lidl Hrvatska , trgovina, trgovacki lanac Lidl, trgovacki lanac Lidl, Lidl Hrvatska , sezonski radnici, KV/SSS trgovačkog smjera, LIDL, Lidl Hrvatska , trgovacki lanac Lidl, BIH, LIDL, trgovacki lanac Lidl, BIH, LIDL, trgovacki lanac Lidl, BIH, LIDL, Lidl Hrvatska , BIH, LIDL, trgovacki lanac Lidl, Lidl Hrvatska , LIDL, trgovacki lanac Lidl, investitori iz Njemačke , Zaposlenik Lidla, trgovacki lanac Lidl, LIDL, trgovacki lanac Lidl, trgovacki lanac Lidl, Lidl Hrvatska , badnjak, LIDL, Lidl Hrvatska , trgovacki lanac Lidl, dm, trgovacki lanac Lidl, LIDL, LIDL, cigarete
Najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj su njemački trgovački lanci, a ispitanici kao presudni faktor navode harmonične odnose, sigurnost radnog mjesta, priliku za napredak u struci i visinu plaće, pokazalo je novo istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima koje je proveo portal MojPosao na 10.000 ispitanika.

Najpoželjniji ovogodišnji poslodavac je tvrtka dm-drogerie, na drugom je mjestu trgovački lanac Lidl, a na trećem Müller, priopćio je portal MojPosao u utorak.

Najvažniji harmonični odnosi i sigurnost

Gotovo četvrtina ispitanika kao presudni faktor atraktivnosti poslodavca navela je harmonične odnose na radnom mjestu, a za 23 posto najvažnija je sigurnost radnog mjesta.
Petina ispitanih kaže da je presudna prilika za napredak u struci, za 18 posto najvažnija je visina plaće, a 11 posto je kao najvažniji faktor navelo priliku za hijerarhijsko napredovanje.

Tvrtka dm je najpoželjniji poslodavac neovisno o stupnju obrazovanja, dobnoj skupini i mjestu prebivališta ispitanika.

Na drugom mjestu se onima sa srednjom školom nalazi Lidl, dok je ispitanicima s visokom i višom stručnom spremom na drugom mjestu tvrtka Rimac Automobili.

Kandidatima koji se još školuju u top deset poslodavaca nalazi se i tvrtka za izradu softvera Infinum, dok su Rimac Automobili na trećem mjestu ispitanicima do 32 godine starosti.

Više od trećine ispitanih želi raditi u privatnoj tvrtki u stranom vlasništvu, u hrvatskoj instituciji želi raditi petina, dok bi 16 posto za poslodavca izabralo stranu instituciju.
Najmanje ispitanika, njih 14 posto, odabralo bi državnu tvrtku.

Na području Zagreba i okolice u top deset poslodavaca ušli su Belupo i Zagrebačka pivovara, kojih nema među top deset poslodavaca u drugim regijama.
Ispitanici iz Dalmacije među top deset uvrstili su i trgovački lanac Tommy, dok su oni iz Istre uvrstili tvrtku Maistra i Jadran Galenski Laboratorij. Na području Istočne Hrvatske građanima su među top deset poslodavaca i Kaufland te Valamar Grupa.

I muškarci i žene za dm

I muškarcima i ženama je najatraktivnija tvrtka dm, s razlikom da je ta tvrtka atraktivna petini žena i 7,7 posto muškaraca.
Ženama je na drugom mjestu Lidl, a na trećem Müller, koji se muškarcima ne nalazi u top deset.
Muškarci su na drugo mjesto poželjnosti svrstali Rimac Automobile, a na treće Lidl. Muškarcima se među top deset poslodavaca nalaze i Microsoft Hrvatska, Google Hrvatska, Ericsson Nikola Tesla i Atlantic Grupa. Kod žena tu su Pliva, Kaufland i IKEA.
Prvi put među 20 najatraktivnijih poslodavaca našla se Valamar Grupa, dok je značajni skok imala Atlantic Grupa koja je s 14. skočila na deveto mjesto.


Hina