Najnižu satnicu treba povećati na 3,54 KM

građevina

... samostalnih sindikata BiH u Zenici novi predsjednik Selvedin Šatorović, bit će osnovni cilj u njegovu radu.

- Očekujemo da novoformirana vlast Federacije BiH, ma u kojem sastavu bila, na sjednici Socijalno-ekonomskog vijeća razmatra ranije poslani zahtjev Sindikata za povećanje najniže cijene rada. Ono što će nama, kao SSS BiH, biti prioritet u radu jest donošenje zakona o uvezivanju radnog staža jer svjedoci smo da u tom dijelu imamo brojne probleme - kazao je Šatorović, koji je najavio i aktivnosti na izmjenama Zakona o štrajku, Zakona o zaštiti na radu, Općeg kolektivnog ugovora...

- To su glavne, primarne teme kojima će se baviti SSS BiH u predstojećem razdoblju - podvukao je Šatorović, koji je istaknuo kako snagu Sindikata krasi jedinstvo i solidarnost te je pozvao i one koji jučer nisu bili u Zenici da im se pridruže. - Svaka podjela je slabljenje Sindikata i ide u korist onima koji nisu prijatelji radnika. Ja ih ovom prilikom pozivam da nam se pridruže na zajedničkom putu očuvanja prava radnika, dodatnog poboljšanja njihovih prava i da zajedno gradimo jači, bolji, snažniji i moderniji SSS BiH - poručio je Šatorović, piše Večernji list BiH.

On je dodao i kako su jedinstvom i odlukama koje su donijeli pokazali da su daleko od bilo koje politike i vlasti te kako ih nikakva politika i vlast i ne zanima. Sindikalne organizacije šumarstva, kemije, policije, uprave, energetike, BH Pošte i rudarstva nisu nazočile jučerašnjem Kongresu u Zenici.