Na proljeće iduće godine prvi Dani BH turizma

Mirko Bošković, BIH, turizam

Prvi Dani BH turizma u Bosni i Hercegovini trebali bi biti održani na proljeće iduće godine.

Tajnik Asocijacije za turizam pri Vanjskotrgovinskoj komori BiH Mirko Bošković potvrdio je Feni da je na nedavnom sastanku Odbora Grupacije za turizam pri Vanjskotrgovinskoj komori BiH dogovoreno da se u suradnji s entitetskim komorama, krene u organizaciju prvih dana BH turizma, dvodnevne manifestacije koja bi se sastojala od konferencija, panel diskusija, te razmjene znanja i iskustava turističkih djelatnika kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz okruženja.

- Planirano je da prvi Dani BH turizma budu održani na proljeće 2020. godine, te da se tom prilikom dodjele i nagrade za najuspješnije firme i pojedince u turističkom sektoru BiH - dodao je Bošković.

Na sastanku, održanom na Kupresu, turistički djelatnici su ponovno ukazali na brojne probleme sa kojima se susreću, a kao najznačajniji su naveli nepostojanje strategije za razvoj turizma u BiH.

Također su istaknuli neusklađenost entitetskih zakona i propisa koji definiraju turističku branšu, kompliciranu procedura dobivanja BH viza za većinu država s kojima je na snazi vizni režim, sivu ekonomija, te tretiranje, odnosno netretiranje turizma kao izvozne grane gospodarstva.