Mostar: Radovi na kružnom toku kod Mljekare privode se kraju

Mostar, kružni tok, Mostar, kružni tok, mljekara
Završetak radova je planiran krajem ovog mjeseca, kako je najavljivano, a obzirom da su krenule pripreme za postavljanje drugog sloja asfalta, ocrtavanje horizontalne signalizacije, predviđeno je za kraj tjedna.

Grad Mostar je za ovaj projekt iz proračuna izdvojio 361.390 konvertibilnih maraka.

Rekonstrukcija

Radi se i na rekonstrukciji nogostupa u Ulici kneza Višeslava, od vrha Avenije pa do novog stambeno poslovnog objekta na mjestu bivše Mljekare. Dijelom Ulice kneza Višeslava, od Mljekare do trgovačkog centra Mepas Mall već dugo se prometuje u jednom smjeru, no sve su prilike da će se uskoro i to promijeniti, to jest da će i taj dio biti dvosmjeran.

U projektnom rješenju je planirano da se i tim dijelom prometuje u dva smjera, što može da dovede do smanjenja prometnih gužvi u središtu grada, a posebice bi rasterećena bila Avenija.

Krajnji rok za završetak radova predviđen je za 31. kolovoz, no, prema najavljenom radovi će biti okončani i ranije.

Što se tiče suradnje između radnika i sudionika u prometu, većina građana se prilagođava prometnoj gradilišnoj signalizaciji, i za sada nema nikakvih problema.

Izgradnja kolektora

Kolektori prema vrhu Avenije, s jedne strane, i prema Hotelu Ero, s druge strane, trebali bi odmah da se nastave po okončanju ovih radova, no to će ovisiti o financijama, odnosno o sredstvima koje Grad Mostar može izdvojiti, objavio je nedavno Faktor.ba.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić nedavno je kazao da se vrijednost cjelokupnih radova na izgradnji kolektora oborinskih voda i pročistača otpadnih voda u Mostaru procjenjuje na 130 miliona maraka, te da će se radovi nastaviti sve do sredine 2018. godine. Osim izgradnje spoja lijevoobalnog i desnoobalnog kolektora, gdje će se graditi i čistač otpadnih voda, prema riječima gradonačelnika, prioritet je produženje kolektora Bulevarom, od Franjevačke crkve prema sjevernom dijelu grada.

Najzahtjevniji zahvat u cijelom projektu bit će izgradnja tunela od Narodnog pozorišta Mostar do Lučkog mosta. Kada će se to sve završiti, danas niko ne može reći, ali postoji dinamički plan, i ako bude sve išlo kako je predviđeno, cijela gradska kotlina bit će završena negdje do polovine 2018. godine.

DNEVNI LIST