Jerko Ivanković Lijanović Čoviću uputio pismo o nezakonitom poslovanju Konzuma

NS radom za boljitak, Politika, Jerko Ivanković Lijanović, Politika, lijanovic, Vjekoslav Bevanda, Jerko Ivanković Lijanović, otkaz, savjetnici, ministri, Lijanovići, sud, optužnica, Jerko Ivanković Lijanović, tužba, jerko lijanović, napad, Široki Brijeg, Jerko Ivanković Lijanović, poticaji, jerko lijanović, Stipe Ivanković Lijanović, Jerko Ivanković Lijanović, Jerko Ivanković Lijanović, Dragan Čović, dr. Dragan Čović, Konzum

Pismo prenosimo u cijelosti:

"Poštovani!
Prije svega, upozoravam Vas na nesagledive posljedice po gospodarstvo BiH, pa tako i na direktne posljedice na mnoge obitelji u BiH ukoliko bi došlo do bankrota Konzuma u BiH. Vlasti u BiH omogućile su ovakav način poslovanja Konzuma i danas mu omogućavaju da posluje i suprotno Zakonu o financijskom poslovanju FBiH, kojim je jasno regulirano kada se moraju isplatiti dobavljači i kakve garancije moraju dobiti, što Konzum skoro nikako ne poštuje.

Zato Vam se obraćam danas i očekujem da na regionalnom sastanku u Mostaru iskoristite priliku i značaj susreta te s premijerom RH osigurate adekvatno jamstvo da neće doći do bankrota Konzuma u BiH, kako bi spriječili nesagledive posljedice za živote mnogih obitelji u BiH.

Isto tako, očekujemo da zaustavite nezakonito poslovanje Konzuma, koje nanosi nesagledive posljedice po ekonomiju BiH."