Iz Aluminija oštro demantiraju pisanje pojedinih medija: Novinari Slobodne Bosne lažu

Aluminij Mostar, radnici aluminija , aluminij, hercegovako neretvanska županija, financijska policija, aluminij, demantirao

U zasigurno najtežem trenutku za Aluminij d.d. Mostar u njegovoj povijesti, suočeni smo i s neodmjerenošću, čak i zlonamjernom tendencioznošću pisanja nekih medija o navodnim sukobima, netrpeljivosti i kakvim sve ne senzacionalističkim scenama u ovom poduzeću. U najkraćem, danas objavljeni tekst u Slobodnoj Bosni u cijelosti je lažan!

Dok Uprava Društva pokušava što učinkovitije i brže provesti u djelo Program zbrinjavanja uposlenika, dio medija, obračunavajući se s političkim neistomišljenicima, koristi tešku situaciju u Aluminiju kako bi postigli svoje ciljeve.

Ono na što bi svi novinari i mediji koji drže do svoga digniteta i ugleda trebali paziti jest razina i stil pisanja, a točnost sadržaja napisanih tekstova zapravo bi se trebala podrazumijevati kao minimum kojim se čuva ugled ove profesije.

U ime svih bivših i sadašnjih uposlenika Aluminija d.d. Mostar, koji u posljednja dva mjeseca proživljavaju iznimno teške trenutke, želimo ukazati na potrebu zaštite njihova dostojanstva i građanskog ugleda. U svakome je trenutku dosad unutar Društva poštovan dogovor s Nezavisnim sindikatom zaposlenika Aluminija, predstavnicima vlasnika i Kriznoga vijeća i ništa se nije radilo izvan tih okvira. S druge strane, uposlenici pogođeni gubitkom posla također su na dostojanstven i primjeren način slijedili sve što je u njihovo ime dogovarano.

Svi oni koji uistinu žele pomoći Aluminiju učinit će to, ponavljamo još jednom, na način da pišu dobronamjerno, odgovorno i provjereno, jer tek u tom slučaju imaju smisla i kritički osvrti na trenutačno stanje, prošlost i budućnost Aluminija.

U ovome trenutku se realizira iznimno složen Program zbrinjavanja uposlenika, koji podrazumijeva isplatu otpremnina svima koji su proglašeni tehnološkim viškom, a atmosfera unutar kruga poduzeća, koliko god s ljudske strane gledano bila sumorna i teška, ujedno je mirna i dostojanstvena, stoji u priopćenju Uprave Društva Aluminij Mostar.