IKEA s tržišta povlači stolice pravljene u BiH

ikea, stolice proizvedene u bih, povlačenje iz trgovina, loša kvaliteta
Stolice su prodavane na IKEA-inoj internetskoj stranici, ali i u trgovinama diljem svijeta. Kako doznaje BiznisInfo, stolice su proizvedene u Bosni i Hercegovini, a distribuirane preko IKEA-ine tvrtke u Švicarskoj.

U Sjedinjenim Američkim Državama sporne stolice za plažu prodavane su od veljače 2013. godine do prosinca 2016. za cijenu od dvadeset i pet dolara, a bit će povučeno ukupno oko 33.400 komada.

Više od sedam tisuća spornih stolica bit će povučeno s tržišta Kanade.

IKEA je pozvala kupce da do 31. siječnja vrate sve modele Mysingso stolice za plažu, a novac će im biti vraćen čak i ako nemaju račun. Tvrtka je primila trinaest izvješća o problemima diljem svijeta, od čega se deset odnosi na tjelesne ozljede, a šest uključuje amputaciju prsta.

Tri ozljede, uključujući jednu amputaciju prsta, zabilježene su u Sjedinjenim Američkim Državama. Švedska kompanija priopćila je kako svi oni koji su kupili ovu stolicu trebaju je odmah prestati koristiti. Više kompanija iz BiH proizvodi namještaj za IKEA-u i u ovom trenutku nije poznato tko je proizveo sporne stolice. BiznisInfo je kontaktirao kompaniju MS & Wood koja je jedan od proizvođača namještaja za IKEA-u u Bosni i Hercegovini. Direktor kompanije Muhamed Pilav potvrdio je da nije riječ o stolicama koje proizvodi ova tvrtka te da sve njihove dogovorene isporuke teku neometano.