FOTO  Hrvatski veleposlanik upoznat s oporavkom i planom razvitka Aluminija d.d. Mostar

aluminij, mostarski aluminij, Aluminij Mostar
...Republike Hrvatske u Mostaru Jadranke Modrić i savjetnice za gospodarstvo pri Veleposlanstvu RH Bernardice Periš, iskoristio je današnji boravak u Mostaru i za obilazak tvorničkih pogona Aluminija d.d. Mostar, u čijoj vlasničkoj strukturi Vlada Republike Hrvatske baštini 12 posto udjela. U ime Uprave Društva koja je, poslovnim obvezama izvan BiH, bila spriječena osobno primiti veleposlanika, domaćinima službenoga susreta u Aluminiju bili su direktor Odjela korporativnih komunikacija i marketinga Darko Juka, direktor Održavanja Joze Vranješ i savjetnica direktora Društva Snježana Dropuljić.

Veleposlanik Del Vechio osobito se zanimao za posljednje pozitivne promjene u poslovanju Aluminija, pokrenute pod mjerodavnošću aktualne uprave, a zahvaljujući kojima je mostarska tvornica mjesec siječanj zaključila s pozitivnim poslovnim ishodom, nakon dugih osam godina poslovanja s gubitkom. Hrvatsko je izaslanstvo upoznato s Planom i provedbom strateškoga restrukturiranja poslovanja Aluminija i s planom podizanja proizvodnje na puni kapacitet, a bilo je govora i o strateškim promišljanjima o budućnosti Aluminija, odnosno o otvaranju pogona za viši stupanj prerade mostarskoga aluminija u gotove proizvode ili poluproizvode, više vrijednosti.

Zadovoljan dobivenim informacijama koje će biti dijelom njegova diplomatskog izvješća Vladi RH, veleposlanik Del Vechio i njegove kolegice obišli su, nakon sastanka u Upravnoj zgradi Društva, i pogon Ljevaonice. Tamo su se, u pratnji svojih domaćina i direktora Ljevaonice Zorana Raspudića, osobno uvjerili u vrhunski proizvodni sustav koji mostarsku tvornicu svrstava među proizvođače najkvalitetnijega metala u svijetu.