Dodijeljene nagrade najuspješnijim menadžerima BiH i regije

...i javnih ličnosti iz BiH i regiona, održana Dvadesetosma po redu ceremonija izbora najmenadžera i najkompanija regije jugoistočna i srednja Europa. Dodijeljene su ukupno 22 menadžerske nagrade najuspješnijim menadžerima, te 14 nagrada najuspješnijim pojedincima, koji ne rade izravno u biznisu, ali svojim aktivnostima prave povoljniji ambijent za poslovanje i ekonomiju.

Dobitnici priznanja su gospodarstvenici i tvrtke, koji su u ovoj godini zabilježili meteorske uspone i rezultate u ekonomskom razvoju, investicijama, ekologiji, kvalitetu rada i zapošljavanju.

LIČNOST GODINE REGIJE: PETER SORENSEN

"Nasljednik" prošlogodišnjeg dobitnika ovog prestižnog priznanja "Ličnost godine regije"-Filipa FUJANOVIĆA je Šef delegacije Europske unije u BiH - Nj.E. Peter SORENSEN! SORENSEN veoma mnogo je uradio i radi na stvaranju boljih odnosa između država, a samim tim i boljih uvjeta za poslovanje i ekonomiju.

Najmenadžer desetljeća

Nagrada "Najmenadžer desetljeća" pripada ljudima koji su više godina zaredom osvajali prestižna priznanja "Najmenadžer godine" i tako dokazali da su, istinski, zaslužili priznanje. Laureati ovih specijalnih nagrada su:

Gordana KOVAČEVIĆ, predsjednica Uprave i generalna direktorica izuzetno uspješne tvrtke ERICSSON NIKOLA TESLA iz Zagreba, Republika Hrvatska. Kovačević je istodobno proglašena i Poslovnom ženom godine u regiji. Jože Colarič, predsjednik Uprave i generalni direktor tvrtke KRKA Novo Mjesto, Republika Slovenija.

Žarko RADULOVIĆ treći je dobitnik ovog prestižnog priznanja "NAJMENADŽER DECENIJE", a tvrtka kojom rukovodi MONTENEGRO STARS HOTEL GROUP, sa sjedištem u Bečićima - Budva, Crna Gora - najkompanije godine u regiji. Hotel SPLENDID u Bečićima, koji djeluje u okviru ove tvrtke proglašen je NAJHOTELOM U REGIJI ZA 2013. GODINU.

 

Super šampioni biznisa - najmenadžeri i najkompanije za 2013. godinu, po izboru Žirija Nezavisne agencije, na čelu s Tomislavom Antunović, predsjedavajućim Žirija su:

Enes ČENGIĆ, generalni direktor tvrtke ENERGOINVEST Sarajevo, Bosna i Hercegovina, za iznimno uspješno vođenje i razvoj biznisa bez granica.

Dragan BOKAN, vlasnik i generalni direktor tvrtke VOLI doo iz Podgorice, Crna Gora, vodećeg trgovačkog lanca u regiji.

Željko PAVLIN, generalni direktor vodeće svjetske tvrtke u namjenskoj proizvodnji HS PRODUKT iz Karlovca, Republika Hrvatska. Tvrtka HS PRODUKT je, zahvaljujući odličnom radu i organizaciji tvrtke, te kvalitetnom i preciznom proizvodu, vodeća u svijetu u svojoj branši.

Munever ČERGIĆ, generalni direktor i RUDNICI MRKOG UGLJA BANOVIĆI iz Banovića, Republika Bosna i Hercegovina, za iznimno uspješno dugogodišnje poslovanje i stvaranje uvjeta dugoročne održivosti Rudnika.

Ninko TEŠIĆ, generalni direktor tvrtke IMPOL - SEVAL, Sevojno, Republika Srbija, za sjajne menadžerske rezultate, stalne investicije i kvalitetu - lider u branši u regiji.

Milorad KRSTIĆ, vlasnik i generalni direktor koncerna MILORAD KRSTIĆ iz Dogerna, Savezna Republika Njemačka, za izvanredne rezultate poslovanja tvrtke, stalne investicije i kvalitetu rada.

Mihajlo MIHAJLOVSKI, izvršni direktor tvrtke FENI i direktor tvrtke VATROSTALNA, Skopje, Makedonija, za iznimno uspješno vođenje, rast i razvoj obje tvrtke.

NAJBOLJE EUROPSKE TVRTKE i najmenadžeri

Grupa najuspješnijih menadžera i kompanija, kojima su uručena zaslužena priznanja za europski kvalitetu, meteorski rast, razvoj i ukupne rezultate je grupa koju predvode gospoda Jovan LEKIĆ, generalni direktor tvrtke NALLE INTERNATIONAL, Podgovrica, Crna Gora, Ivan KNEZOVIĆ, vlasnik i direktor tvrtke SIK doo Mostar, Republika Bosna i Hercegovina, te Enisa BEKTO, direktorica tvrtke BEKTO PRECISA IZ Goražda, Republika Bosna i Hercegovina.

U ovoj grupi dobitnika visokih priznanja "Najmenadžer i najkompanija" po oblastima i granama privrede su: Igor TADIĆ direktor tvrtke MONTING-ENERGETIKA GROUP iz Ludwigshafena, Savezna Republika Njemačka, i Dragan Laketić, predsjednik Odbora direktora tvrtke CRNOGORSKI elektroprijenosna SUSTAV, Podgorica, Crna Gora.

 

Drugu skupinu dobitnika priznanja Najmenadžer i Najkompanija sačinjavaju tvrtke iz Bosne i Hercegovine, male, srednje i obrtničke tvrtke, koje se svojim radom, ponašanjem i uspješnim i kvalitetnim biznisom već nalaze u Europi! Ovu skupinu dobitnika predvodi gospodin Senad Husnić, generalni direktor i vlasnik tvrtke AMITEA iz Mostara. Jagoda KRSMANOIĆ je sposobna i ambiciozna dama, direktorica Prehrambene industrije SAVA SEMBERIJA iz Bijeljine.

Nagrade "Najmenadžer i najkomanija", pored Husnić i tvrtke AMITEA, te KRSMANOVIĆ i PI SAVA, dobili su: Ibro MARIĆ, vlasnik i direktor tvrtke ELKO MARIĆ iz Mostara i Njegoslav ZAGORAC, vlasnik i direktor tvrtke BODAXCO iz Bijeljine.