Denis Lasić posjetio općinu Čitluk

Denis Lasić, Čitluk
...županije, Grada Mostara te općina Čitluk i Ljubuški, pokrenuta je inicijativa za prekategorizaciju regionalne ceste R-424 (Mostar - Čitluk - Tromeđa - Ljubuški - Teskera - Crveni Grm) u magistralnu cestu s oznakom M-17.4. Spomenuta inicijativa prihvaćena je krajem prošle godine a zahvaljujući prekategorizaciji stvoreni su uvjeti za bolje održavanje i rekonstrukciju ove ceste, o čemu su danas u Uredu načelnika općine Čitluk razgovarali federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić i predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Marin Radišić.

Svi sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo zbog činjenice da je regionalna cesta R-424 odlukom Vlade F BiH prekategorizirana u magistralnu cestu M-17.4, a na sastanku su vođeni razgovori i o mogućoj suradnji vezanoj za ulaganja u ostalu prometnu infrastrukturu na području općine Čitluk .

- Razgovarali smo o prometnoj infrastrukturi i razmatrali problematiku s kojom se Općina Čitluk susreće vezano za ovo područje. Nadležno Ministarstvo je zajedno s Općinom još jednom izrazilo zadovoljstvo što je cesta Mostar - Čitluk - Ljubuški konačno proglašena magistralnom, samim time nivo održavanja bit će znatno boljeg sadržaja i opsega, a i više sredstava će biti uloženo u održavanje i rekonstrukciju. Nadamo se da će se krajem ove godine krenuti sa sanacijom određenih problematičnih točki na ovoj magistralnoj cesti - izjavio je nakon sastanka u Čitluku ministar Denis Lasić i dodao kako je na sastanku razgovarano i o mogućnosti suradnje u poboljšanju prometne infrastrukture o kojoj brigu vodi Općina Čitluk.

Naime, na sastanku su razmatrane mogućnosti suradnje u poboljšanju već postojećih općinskih cesta u narednom razdoblju te su dogovarani detalji i planovi za realizaciju zajedničkih projekata.

- Mislim da imamo dobru suradnju i da ćemo tako i nastaviti, te da će ova regija u idućem periodu osjetiti dobrobit od znatno snažnijeg ulaganja sredstava u ovo područje - zaključio je ministar Lasić.

Citluk.ba