Croatia Bus / Globtour Međugorje od 1. rujna preuzima upravljanje tvrtkom Deutsche Touring

Globtour Međugorje, Croatia Bus , German Touring
Hrvatski investitori preuzet će sve lokacije i operacije njemačke tvrtke.

Croatia Bus / Globtour Međugorje od 1. rujna preuzima upravljanje tvrtkom Deutsche Touring koja je nedavno objavila stečaj. Kako piše Touristik Aktuell, hrvatski investitori spasili su njemačku tvrtku iz stečaja.

Hrvatski investitori preuzet će sve lokacije i operacije njemačke tvrtke, koja je članica europske mreže autobusnih prijevoznika Eurolines. Tako bi trebala biti sačuvano 92 radna mjesta, uključujući i 30 u sjedištu tvrtke u Eschbronu.

Stečajni upravitelj Miguel Grosser objavio je kako je preuzimanje najbolje i najsigurnije rješenje za budućnost. Deutsche Touring je, sa 2,8% udjela na njemačkom tržištu, najveći preostali konkurent Flixbusu. Od proglašavanja stečaja u travnju tvrtka je nastavila s poslovanjem, prodavši 172.000 karata.

Od 1. Rujna German Touring postat će dio Globtour grupe. Kroz mjesec dana uvest će se nove linije iz Njemačke za Albaniju i Crnu goru.

Croatia Bus d.o.o djeluje unutar grupacije Globtour Međugorje. Autobusnim linijama povezuje sve regije u Hrvatskoj, a Hrvatsku povezuje s Njemačkom, Austrijom, Švicarskom, Bosnom i Hercegovinom, Italijom, Slovenijom, Crnom Gorom, Švedskom, Norveškom, Danskom i Srbijom.

 

croexpress.eu