Autocesta između Počitelja i Zvirovića trebala biti u prometu do krajem ove godine: Izgrađeno 0 cm

autocesta
Problemi su nastali oko dodjele ugovora za izvođenje radova. Dugo se priča o opstrukciji izgradnje dionica na jugu zemlje, o tome su otvoreno počeli govoriti i hrvatski političari.

Oglasio se i Saša Dalipagić. Sumnja u zloupotrebe u Javnom poduzeću Autoceste FBiH. Istaknuta je dionica Zvirovići - Počitelj gdje je uz više međunarodnih ponuda konzorcij Hering-Vijadukt poslao najpovoljniju. Unatoč tome, izabrane su tvrtke Euroasfalt i Strabag.

Tek 2. lipnja 2016., nakon Jasmina Buče, za novog direktora Autocesta FBiH izabran je Đenan Salčin koji traži provjeru evaluacije natječaja nakon čega ga Nadzorni odbor razrješuje. U međuvremenu Salčinovu dužnost preuzima Adnan Terzić, a tu se uključila i Europska investicijska banka koja je prošlog tjedna završila provjeru natječaja.

U priopćenju iz Euroasfalta tvrde da je prava adresa za ova pitanja Strabag kao lider konzorcija te da im nije službeno upućen nikakav dokument o provjerama Europske investicijske banke.

Do kraja ovog mjeseca očekuje se izvješće Europske investicijske banke s kojim će upoznati vlasti Federacije BiH od kojih do ovoga trenutka nismo dobili odgovor, kao ni iz Autocesta Federacije. Moguće je više scenarija: promjena izvođača radova, potvrda izabranih ili poništenje i ponavljanje cijele procedure.

ABCportal.info