Agrokor donio odluku o dokapitalizaciji Konzuma u BiH

... Agrokora je danas u Zagrebu donijelo odluku o davanju suglasnosti izvanrednom povjereniku za dokapitalizaciju Konzuma BIH u iznosu od 68.7 milijuna KM kroz društva Ledo Čitluk i Sarajevski Kiseljak, priopćeno je danas.

Kako se navodi u priopćenju, Vijeće je također podržalo odluku da Agrokor Konzumu BiH osigura svježu likvidnost u iznosu do 29,7 milijuna KM. Ovim odlukama se osigurava budućnost Konzuma BiH, koja uključuje očuvanje više od 3,700 radnih mjesta i plaćanje potraživanja dobavljača, na dobrobit ukupnog gospodarstva Bosne i Hercegovine.

Agrokor u cijelosti podržava strategiju Konzum-a BiH za stabiliziranje poslovanja i današnjim je odlukama pokazao da je spreman dati punu podršku daljem razvoju kompanije. Odlukama danas održanog Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora otvoren je put od strane Agrokor-a i da Mercator poduzme korake potrebne kako bi se realizirao plan unutar kojeg Mercator tijekom rujna vraća 83 sadašnje trgovine Konzuma BiH pod brend Mercator.

Razdvajanjem Konzuma BiH i Mercatora počinje nova strategija Konzum-a BiH koja će još više biti prilagođena potrebama i navikama bosanskohercegovačkih potrošača, a sve u cilju postizanja što boljih poslovnih rezultata. Unutar svoje buduće poslovne strategije, u koju duboko vjeruje, Konzum BiH će se fokusirati na trgovine male i srednje veličine.

Stvaranju budućih boljih poslovnih rezultata će znatno doprinijeti i prestanak daljih obveza plaćanja zakupa za velike trgovine Mercatora kao i obveze održavanja istih. Kompletan proces je vođen s posebnom pažnjom posvećenom očuvanju radnih mjesta i socijalnom osjetljivošću, a zaštita interesa uposlenika kompanije Konzum BiH je bila prioritet.

Daljnja strategija Konzum-a BiH i povratak Mercatora na tržište BiH osigurava dodatnu stabilnost i očuvanje radnih mjesta naših uposlenika. Odluke Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora tako će osigurati daljnju stabilnost poslovanja.

Današnje odluke su na dobrobit uposlenika, dobavljača ali i brojnih kupaca koji zahvaljujući Konzumu BiH, a uskoro ponovo i Mercatoru, imaju najširi mogući izbor kupovine po najboljim cijenama, navodi se u priopćenju.