Enigma: Gdje je nestalo zaraženo meso i mlijeko iz BIH?

meso, uvoz, meso, droga, meso, šverc, BIH, zaraza, mlijeko, meso, meso, uvoz, granica, meso, konji, BIH, bakterija, Bakterija Listerie m, suhomesnati proizvodi
Četiri velike pošiljke mesa peradi i mliječnih proizvoda koje su tijekom ove godine 'pale' na uzorkovanju pri ulasku iz BiH u Hrvatsku, te još četiri pošiljke mliječnih proizvoda koje, ponovno, nisu zadovoljile na revizijskim kontrolama nakon prvih, loših rezultata jednostavno su 'nestale'.

Kako piše Novi list gdje je završilo, i da li je uništeno, zaraženo meso peradi i velike pošiljke mliječnih proizvoda službene institucije u Hrvatskoj i BiH - ne znaju, odnosno tvrde da ne znaju.

Naime, hrvatska strana tvrdi da je sve vraćeno u BIH proizvođaču na uništavanje, dok bosanska strana odgovara kako im se ništa nije vratilo, niti su ikad o zaraženim pošiljkama obaviješteni!

Bosanski su mediji, dakako, stali na stranu svoje veterinarske inspekcije, i proizvođača, pa tvrde da je cijela priča 'očito plasirana iz nekih drugih razloga'. Kojih konkretno, ne navode, no i bosanska javnost, očekivano, reagira na isti način, uvjerena kako je riječ isključivo o hrvatskom 'podmetanju'.