EKSKLUZIVNO  Zatvorske kazne Kaplanu i ostalima

Suđenje Salmiru Kaplanu
Hercegovina.info

Tri godine i tri mjeseca nakon rušenja izbornog procesa u Stocu, i fizičkih napada na nositelje izbornog procesa danas je na Općinskom sudu u Čapljini izrečena prvostupanjska presuda Salmiru Kaplanu, Ahmetu Ljuboviću i Demiru Mahmutćehajiću.

Prvooptuženi Salmir Kaplan, koji je člana biračkog odbora iz Stoca poslao u bolnicu dobio je dvije godine zatvora uz novčanu kaznu od 1500 KM, dok je drugooptuženi Ahmet Ljubović dobio 10 mjeseci zatvora uz novčanu kaznu od 1000 KM, a Demir Mahmutćehajić godinu i četiri mjeseca uz novčanu kaznu od 1500 KM.

Trećeoptuženi Demir Mahmutćehajić u izjavi za sarajevske portale kazao je da od suda u Čapljini ne očekuje ni pravo ni pravdu, a nazvao ga je Sudom Herceg-Bosne.

„Jučer (7.siječanj) je bila završna riječ obrane, a presuda će biti u petak u 14 sati. Ja sam ogorčen i razočaran sa svime jer su davno od nas svi digli ruke. Ne očekujem, ni pravo ni pravdu, jer Sud Hrvatske Republike Herceg-Bosne u Čapljini će odlučiti i donijeti presudu“, izjavio je Mahmutćehajić.

https://www.hercegovina.info/vijesti/vijesti/politika/kaplan-prozvao-scepana-boskovica-i-kaze-ja-sam-relaksiran-180052

K.Perić/Hercegovina info