Prekidaju sanaciju Karepovca: Najsmrdljiviji radovi na jesen

Smeće se na Karepovcu premješta kako bi se stvorio prostor za betonsku kasetu u koju će se otpad odlagati još tri godine, dok ne proradi Centar za gospodarenje otpadom u Lećevici

Sanacija Karepovca, splitskog odlagališta otpada, prekida se 5. svibnja te će se nastaviti na jesen. Odnosno onaj "najsmrdljiviji" dio, prebacivanje smeća na vrh deponija.

Proteklih mjeseci premještanje smeća na Karepovcu, kako bi se stvorio prostor za betonsku kasetu gdje će se otpad odlagati još tri godine, dok ne proradi Centar za gospodarenje otpadom u Lećevici, gotovo je dovelo do pobune tisuća stanovnika okolnih gradova. Smrad je ponekad bio neizdrživ, a stanovnike su brinule i posljedice po zdravlje.

Iz splitske gradske uprave ponovno su naglasili kako u zraku nisu izmjerena prekoračenja štetnih plinova, barem onih koji se mjere.

Od 22. studenog prošle godine do danas prebačeno je oko 700 tisuća metara kubnih komunalnog otpada i 30 tisuća metara kubnih građevinskog šuta, što je oko 70% od planiranog prema Projektu, tvrde iz Banovine.

 

 

Tagovi: karepovac
16.04.2018 u 12:53