Predavanje Izvještaj o stanju planeta 2016

predavanje, planeta, planeti , WWF Adria
redavanje „Izvještaj o stanju planeta 2016 (Living Planet Report)" organizira Ekonomski Fakultet Sveučilišta u Mostaru u suradnji sa WWF Adria (Svjetska organizacija za zaštitu okoliša), ured u Mostaru.

Fokus predavanja će biti predstavljanje „Izvještaja o stanju planeta za 2016 godinu (Living Planet Report). Izvještaj o stanju planeta vodeća je svjetska znanstveno utemeljena analiza koju provodi WWF (Svjetska organizacija za zaštitu okoliša) o zdravlju našeg planeta i o utjecaju ljudskih aktivnosti na planet. Izvještaj izlazi svake dvije godine, i ove godine njegovo izdanje planirano je za 27.10.2016., čije predstavljanje u BiH, će po prvi put biti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Gost predavač bit će g. Deni Porej, direktor odjela zaštita prirode pri WWF MedPO (Svjetska organizacija za zaštitu okoliša, Mediteranski program) i jedan od najvećih stručnjaka za zaštitu biološke raznolikosti u WWF-u i regiji.

O WWF-u

WWF je jedna od najvećih i najuglednijih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode, s gotovo pet milijuna pristaša i globalnom mrežom aktivnom u više od stotinu zemalja. Misija WWF-a je da zaustavi propadanje zemljina prirodnog okoliša te da izgradi budućnost u kojoj ljudi žive u skladu s prirodom čuvajući svjetsku biološku raznolikost te osiguravajući da je upotreba obnovljivih prirodnih resursa održiva, promovirajući smanjenje zagađenja i rasipne potrošnje. Za dodatne informacije: www.panda.org/media. O WWF-u u regiji: adria.panda.org