Maloljetnik počinio težak zločin: Prvi metak je promašio, drugi je bio koban!

Timoti Leskovac

... hitac iz pištolja ispalio njegov najbolji prijatelj N. Z. (17) iz istog sela!

Tragedija se dogodila u noći između subote i nedjelje u podrumu obiteljske kuće maloljetnog ubojice.

U dom Kocića jučer se uselili tuga, bol i nevjerica. Timotijev otac Saša pokušava da sakrije suze, a u nevjerici su i Timotijevi prijatelji i prijateljice iz škole.

- Često sam govorio sinu da se ne druži s N. Z., da se posveti školi jer je završni razred i da se pripremi za polaganje prijemnog ispita na fakultetu. Sada je sve kasno... - kroz suze je rekao Saša za Kurir.

Otac nastradalog dječaka je rekao da je u subotu Timotije s N. Z. i njegovom braćom večer proveo u pomoćnoj zgradi na nekakvom veselju.

- Timotijevi drugari su mi ispričali da je N. Z. iz nekog bureta izvukao pištolj, koji je počeo da vrti u rukama i da se njime hvali. U jednom trenutku je okrenuo pištolj ka prozoru i opalio. Timotije je tada pokušao da izađe iz podruma, ali je N. Z. ispalio još jedan metak, koji je pogodio mog sina. Djeca su rekla da su pokušala da pomognu Timotiju, ali je krv toliko jako šikljala da nisu mogli da je zaustave - ispričao je očajni otac.

Mjesto zločina

Dr. Milan Stojković, načelnik Odjeljenja urgentne medicine leskovačke bolnice, rekao je da je ranjeni mladić dovezen u izuzetno teškom stanju i bez znakova života.

- Pacijent je mnogo iskrvario i svi pokušaji ljekara da ga spasu ostali su bez uspjeha - rekao je dr. Stojković.

Policija je poslije tragedije izašla na očrvid i prilikom pretrage kuće maloljetnog N. Z. našla još jedan pištolj. Budući da se protiv N. Z. već vodi jedan postupak za nasilničko ponašanje, sudiji za maloljetnike bit će predloženo da odredi pritvor osumnjičenom tinejdžeru.