Londonska nova umjetna stabla gutaju jednako zagađenje kao i 275 redovnih stabala

Gradska stabla- London
Secret London

Svijet se, konačno, budi pred neposrednim prijetnjama koje predstavljaju klimatske promjene i zagađenje, a London počinje doprinositi promjeni.

Od ulica sa nultom emisijom do solarnih panela koji jedu zagađenje, zajedno sa restoranima koji teže ka nultom otpadu i veganstvu, glavni grad Engleske je počeo primjenjivati ​​zelenije, održivije metode.

Sljedeće u ratu protiv globalnog zagrijavanja su tri nova Gradska stabla, niz struktura za filtriranje CO2 koje su tek postavljene.

Gradska stabala kako su nazvana zapravo su kule ispunjene različitim vrstama mahovine, koje jedu čestice i dušikov dioksid dok istodobno stvaraju kisik.

Gradska stabla imaju vlastite sustave za navodnjavanje i energiju koja im omogućuju rad bez obzira na vremenske prilike, a također prikupljaju podatke o okruženju koji se potom mogu koristiti za informiranje o daljnjim zelenim rješenjima.

Kako je naveo britanski Secret London svaki toranj mahovine ima kapacitet da upije veću količinu štetnih tvari nego prirodno stablo. Točnije razlika je 275 stabala, što ih čini izuzetno jakim alatom za poboljšanje kvalitete zraka, posebno u zagađenim područjima gdje ne bi bilo moguće posaditi tako velik broj stabala.