Doboj: Izgradnja kuća za povratnike Hrvate

Doboj

Predstavnici Republičkog tajništva za raseljene osobe i migracije i Gradske uprave Doboj potpisali su danas s 31 povratnikom hrvatske nacionalnosti ugovore o stambenom zbrinjavanju koji će biti realizirani po sustavu "ključ u ruke".

Zamjenik direktora Republičkog tajništva za raseljene osobe i migracije Dragan Juričević naveo je kako je riječ o projektu Regionalnog stambenog zbrinjavanja "BiH četiri", a da se danas u Doboju izvođač uvodi u radove za izgradnju 31 stambenog objekta, javlja Srna.

Juričević je rekao kako je projektom, vrijednim više od sedam milijuna KM, predviđena gradnja ukupno 218 kuća na području cijele Republike Srpske, te najavio je da će u narednom razdoblju ugovori biti potpisani i u drugim lokalnim zajednicama u Srpskoj.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Vlado Blagojević rekao je kako će Gradska uprava u okviru svojih nadležnosti osigurati neophodnu prateću dokumentaciju, te podsjetio da je u prethodnom razdoblju obnovljeno dvadesetak kuća povratnika.

Ugovore su danas, između ostalih, potpisali Jozo Marić i Mijat Ešegović iz dobojskog naselja Foča. Jozo Marić kaže kako je najljepše živjeti u rodnom kraju te mu obnova kuće mnogo znači. Mijat Ešegović, koji živi u Austriji, rekao je kako nakon obnove stambenog objekta po sustavu "ključ u ruke" postoji mogućnost da se vrati u prijeratno mjesto stanovanja.