Zukan Helez u Bugojnu slupao službeni Audi A4!?

Zukan Helez

... Bugojnu, gdje inače živi, potvrđeno je za Dnevni Avaz iz više izvora.

Helez koji je, kako isti list doznaje, bio u društvu prijatelja Halila Ugarka, prema tvrdnjama svjedoka, nalazio se za upravljačem u trenutku kada je velikom brzinom udario u crvenu Renault Lagunu koja je stajala na semaforu.

Nesreća se desila u kasnim satima. Svjedoci ove prometne nesreće tvrde da se Helez uspio nagoditi s mladim vozačem Renaulta kako ne bi zvao policiju. No, na službenom automobilu u vlasništvu Ministarstva za pitanje branitelja pričinjena je veća materijalna šteta, pa je završio na servisu.

- Više ljudi je vidjelo da je Helez momku platio određenu sumu da ne zove policiju, nakon čega je Helezov Audi A4 odvučen u jednu mehaničarsku radnju na popravak. Na taj način sve je zataškano. Međutim, postoje snimci ovog udesa.

Jedan je momak sve slikao mobitelom. Uskoro će se sve razotkriti - kaže izvor Dnevnog avaza iz Bugojna, koji zbog straha od ministrove osvete nije želio da mu spominjemo ime. Povodom ovog najnovijeg incidenta u režiji federalnog ministra za pitanje branitelja Zukana Heleza, pokušali smo kontaktirati i njega, ali nije odgovarao na pozive iz Dnevnog avaza.