Zenica: Pijani vozač koji je skrivio tešku nesreću u kojoj je poginula žena pušten na slobodu

teža prometna nesreća, osoba poginula, pijani vozač, pušten

Dvadesetdvogodišnji vozač koji je u alkoholiziranom stanju izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba a dvije ozlijeđene puštena je na slobodu priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva ZDŽ.

Glasnogovornica Županijskog tužiteljstva ZDŽ Mirna Poljac u izjavi za Klix.ba je kazala da se nesreća dogodila 19. listopada u večernjim satima kada je osoba koja je izazvala prometnu nesreću je bila pod utjecajem alkohola te je lišena slobode.

"Utvrđeno je da su dvije osobe zadobile tjelesne povrede te su prevezene u Županijsku bolnicu Zenica. Osoba koja je izazvala prometnu nesreću je bila pod utjecajem alkohola te je lišena slobode.

Jedna od osoba je upućena u Univerzitetsko klinički centar u Sarajevu te je u međuvremenu od zadobivenih ozljeda preminula", kazala je Poljac.

Dodala je da je dežurni tužitelj izdao naredbu za obdukciju tijela preminule osobe koja je obavljena danas te da je izdat nalog ovlaštenim službenicima MUP-a ZDŽ za poduzimanje određenih radnji nakon čega će tužiteljstvu biti dostavljen detaljan izvještaj.

Poljac nije navela da je tužiteljstvo zatražilo mjeru pritvora za mladića koji je nesreću izazvao na dionici gdje je puna linija i gdje nije bilo dozvoljeno preticati vozila, a zenička javnost je ogorčena na rad policije i tužiteljstva koje je nakon 24 sata mladića pustila na slobodu.