Žena teško stradala od ugriza psa u Bijelom Polju

Pas, napad

Samo me Bog spasio, Bog i nitko više!, počela je svoju dramatičnu priču Branka Glibo, 49-godišnjakinja iz Mostara, koju je po čitavom tijelu izgrizao pas, najvjerojatnije rotvajler, u naselju Bijelo Polje. Krvoločni životinjski napad se dogodio u krugu jedne obiteljske kuće gdje se nesretna žena prvi put našla u životu, piše večernji list.

- Kuma mi je rekla da u toj kući živi krojačica pa sam se s kćeri uputila zbog šivanja haljine. Pozvonila sam na vrata pa kako se nitko nije iznutra odazivao, pošla sam pogledati da ukućani nisu negdje u blizini, u dvorištu. Međutim, odjednom je odnekud skočio veliki crni pas i zaskočio se na mene. Bezuspješno sam pokušavala pobjeći. Dva puta me je oborio na zemlju. Prvo me grizao po tjemenu glave pa po nozi, stražnjici, ramenima i grudima. Zubima i kandžama me htio ubiti. Potrgao je i haljinu s mene i grizao gdje je stigao. Doslovno sam se borila za život. Sve je to gledala moja kći, koja me je prethodno čekala pokraj vozila izvan dvorišta. Vrištala je kao i ja. Borila sam se i nogama i rukama. Užas, kazala je Branka, koja se trenutačno nalazi na Odjelu traumatologije SKB-a Mostar. Napominje kako vlasnici nisu krivi zbog ovog umalo kobnog slučaja, ali i upozorava na krvoločne pse koji nisu na uzdama.

- Sreća u nesreći je da je pas cijepljen prije mjesec dana. Samo zahvaljujem Bogu što nije napao moju 21-godišnju kćer koja je poprilično nježnije građe, dodala je Branka, koja se nekako uspjela othrvati podivljaloj životinji. Doteturala je do obližnjeg kioska, gdje joj je radnica zajedno s kćeri pomogla doći do prve ljekarne.

- Žena me je polijevala vodom i dala mi prvu pomoć. Inficirala i zavijala rane. Pokušavala je zaustaviti brojna krvarenja do dolaska ekipe Hitne pomoći. Liječnici su me doslovno ‘zašili’ na više mjesta po čitavom tijelu. Ipak, liječnici kažu da ne bih trebala imati trajnih fizičkih posljedica. Nikome ovo ne bih poželjela da doživi ovakvu traumu, zaključuje Branka.

 

Piše: Robert Soldo/VLM