Željezni gol pao na djevojčicu iz Zagreba

huligani, Mostar, crna kronika, igra, tragedija, djevojčica preminula., Jajce, BIH, crna kronika, nesreća, krađa golfa , Bileća, ubojstvo, samoubojstvo, Ivanec, varaždin, istraga, policija, pelješac, nesreća, smrt

Dan uoči Velike Gospe djevojčica (13), rodom iz Zagreba, poginula je igrajući se u makedonskom Kumanovu na lokalnom nogometnom igralištu pred očima svoje braće, javlja 24 sata. 

- Bila je veselo i zaigrano dijete. Vješala se po golu iza sportske dvorane Sokolana, koji nije bio učvršćen, i u jednom trenutku je pala jer je gol bio nestabilan. Pao je na nju i stativa ju je, dijelom koji ima željezne nabore za stavljanje mreže, udarila u sljepoočnicu. Hitna pomoć je došla zaista vrlo brzo, u nekih četiri minute. Prevezli su je u bolnicu, no tad je izdahnula, ispričao je za 24sata don Davor Topić, skopski svećenik, koji je cijelo vrijeme uz obitelj preminule djevojčice. Malena ima još šestero braće i sestara, a obitelj joj je dio katoličke misije u Kumanovu.

- U tim trenucima na igralištu s njom su bila druga djeca i njezina dva brata, blizanci. I tata je bio u neposrednoj blizini. Braća su zvala Hitnu pomoć, no nažalost nije joj bilo spasa. Radi se o obitelji u poslanju, odnosno ‘missio ad gentes’. Oni su poput misionara koji žive sa svećenikom u manjim mjestima i žive vjeru - kaže don Davor.