Zbog tragedije kakvu Knin ne pamti, u ponedjeljak će biti proglašen dan žalosti

knin
Riječ je o obitelji poznatog kninskog ugostitelja Jadrana Grizelja koja se nalazila u osobnom vozilu u trenutku kada je ono iz još uvijek nepoznatih razloga, probilo zaštitnu ogradu i sletjelo s mosta udarivši prednjim dijelom u nasip uz most i prevrnuvši se na krov zarobivši putnike.

Dvoje malodobne djece, 2,5 godišnja djevojčica i šestomjesečni sin, njihova majka Milena, otac Jadran i Grizeljeva majka Milena ostalo je na mjestu mrtvo iako su, kako kazuju Kninjani, sve hitne službe rekordnom brzinom stigle na mjesto tragedije kakvu Knin ne pamti.


Zaposlenici Javne vatrogasne postrojbe, koja se nalazi svega 250 metara od mosta, prvi su stigli u pomoć unesrećenima. Kako neslužbeno doznajemo, nekolicina ih je najprije uspjela iz vozila izvući bebu i majku, a potom i preostalo troje putnika no, pokušaji reanimacije nisu, nažalost, urodili plodom. Očevid koji je obavio zamjenik ŽDO Šibenik Emilio Kalabrić i ovlašteni sudski vještak za promet, dr. Zdravko Peran trajao je gotovo dva sata, a za to vrijeme za sva vozila bio je zatvoren promet kninskim mostom. S njegove jedne i druge strane skupili su se brojni Kninjani užasnuti nemilim događajem.

Grizeljeve opisuju kao mirnu, uglednu kninsku obitelj. Neshvatljivo im je što je prouzročilo slijetanje toyote s mosta budući da su vremenske prilike bile gotovo besprijekorne, kolnik suh a dnevno svjetlo dovoljno za ugodnu vožnju.

Kazuju kako se tako nešto nikada nije dogodilo u Zvonimirovom gradu, pa nagađaju da je moguć i kvar na vozilu, što relevantni izvori neposredno nakon nesreće nisu bili u mogućnosti potvrditi ili opovrgnuti.

Okolnosti pod kojima se dogodila tragedija i njezini uzroci bit će, prema riječima Emilija Kalabrića, poznati nakon provođenja niza dokaznih radnji, prometnih vještačenja, vještačenja nad vozilom i obdukcije tijela. Zamjenik ŽDO-a potvrdio je da je troje putnika poginulo na mjestu nesreće dok su dvije osobe preminule u kninskoj Općoj bolnici.


Kninjani sa kojima smo sinoć razgovarali, inače, kazuju kako je obitelj Grizelj imala mali ugostiteljski objekt na tržnici i dostavu hrane na području grada.
Supružnici su oboje bili vozači, pa ne odbacuju ni mogućnost da je za upravljačem toyote sjedila Jadranova supruga Milena. Najpotreseniji su oni koji su ih osobno poznavali. Zgroženi i u nevjerici satima su čekali bilo kakvu vijest što se zaista dogodilo na Atlagića mostu.

Dok se vozilo izvlačilo na mostu su se okupili brojni Kninjani koji su molili za duše stradalih predvođeni fratrima Markom Duranom i Ivanom Lukačem, koji je nedavno blagoslovio kuću stradale obitelji.

Nikola Blažević, zamjenik gradonačelnice, najavio je da će zbog strašne tragedije, kakva se ne pamti u Kninu, u ponedjeljak biti proglašen dan žalosti. Zbog strašne tragedije kakvu Knin ne pamti, u ponedjeljak će biti proglašen dan žalosti.


MARINA JURKOVIĆ/Slobodna Dalmacija