Zbog seks afere profesori Lučić i Golić doživotno suspendirani

seks afera, Tuzla, pravni fakultet, Bajro Golić, zdravko lučić, seks afera, Bajro Golić, zdravko lučić, Tuzla, seks afera, Bajro Golić
Etički komitet ovu odluku donio je zbog umiješanosti Golića, Lučića i Omanovića u seks-aferu na Odjelu Pravnog fakulteta Sarajevo u Tuzli, piše Dnevni avaz.

Predsjednik Odbora za etička pitanja Bakir Mahić pojasnio je da kažnjenim profesorima ovim odlukama ne prestaje radni odnos, već da su samo isključeni iz nastavno-znanstvenog procesa. To znači da će im biti omogućen rad u okviru izvannastavnih aktivnosti, koji ne podrazumijevaju rad sa studentima.

Profesor Lučić kazao je da su zbivanja oko Pravnog fakulteta i jučerašnje odluke Senata pokazatelji sumraka prava i dekadencije svih pravnih i moralnih principa u ovoj državi. On je upozorio da je cjelokupni postupak pokrenut od strane Kantonalnog ministra obrazovanja Emira Suljagića obavljen uz grube povrede etičkog kodeksa te da je njemu i ostalim profesorima onemogućeno osnovno ljudsko pravo, a to je pravo na obranu.