Zaveo 13-godišnju dadilju, a njegova supruga potom djevojčici prijetila ubojstvom

zlostavljanje

Suprug je zaveo 13-godišnju djevojčicu koja je čuvala njihovu djecu, a njegova supruga je djevojčici prijetila da će je ubiti, piše Glas Slavonije.

Četrdesetjednogodišnjak i 33-godišnjakinja, supružnici iz Slavonije, nepravomoćno su osuđeni na uvjetne kazne, i to zato jer je muškarac zaveo 13-godišnju dadilju, a njegova supruga joj je prijetila da će je ubiti.

Muškarac je zbog bludnih radnji nad djetetom osuđen na 10 mjeseci zatvora, no kazna se neće izvršiti ako u tri godine ne počini novo kazneno djelo. Njegova supruga osuđena je zbog prijetnji djetetu da će ga ubiti na osam mjeseci zatvora, no ni ona neće u zatvor ako u vremenu od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Slavonca se teretilo optužnicom da je od 2013. do siječnja 2014. godine u svojoj kući, s namjerom zadovoljenja svog spolnog nagona, znajući da je dadilja 13-godišnje dijete, iskorištavajući odsutnost svoje supruge, u više navrata djevojčicu ljubio i preko odjeće dirao po tijelu.

Žena je optužnicom terećena da je od siječnja 2014. do studenoga 2015. godine, nakon što je u mobitelu svog supruga pronašla ljubavne SMS poruke koje je upućivao djevojčici, učestalo vrijeđala djevojčicu govoreći joj da je kurva koja je zavela njezina muža te joj više puta rekla da će je ubiti i da će joj zabiti nož u leđa. Oboje su na sudu rekli da se ne osjećaju krivima za to što ih se tereti.

U svojoj obrani 41-godišnjak je naveo da nije točno ovo za što ga se tereti te da je djevojčica dolazila u njihovu kuću kod njegove supruge i djece, ali ju on nikada nije neprimjereno dirao niti ljubio. Djevojčica je dolazila kod njih jer je kod kuće bila loša situacija. Ne zna zašto ga je neosnovano optužila. On je s njom u dobrim odnosima i nikada nisu bili u svađi. I njegova supruga tvrdila je da nije nikada djevojčici prijetila, ali da joj je stalno 13-godišnjakinja pravila probleme. Ustvrdila je u svojoj obrani i da je djevojčica sve radila s namjerom jer je uspjela rastaviti nju i supruga te da je otišla za njezinim suprugom u inozemstvo.

Iskazom psihologinje iz nadležnog Centra za socijalnu skrb proizlazi da su joj poznate i obitelj supružnika i obitelj djevojčice jer su se u obje obitelji provodile mjere obiteljsko-pravne zaštite. Što se tiče konkretnog događaja, navela je da je majka dovela dijete u Centar i ispričala kako ne može više zaštititi kćer od 33-godišnjakinje koja joj prijeti, vrijeđa je na ulici, sačekuje.

Onda joj je i sama djevojčica rekla da je razlog tome ljubomora jer je 41-godišnjak zaljubljen u nju, da su njih dvoje u nekakvoj romantičnoj vezi, da su razmjenjivali poruke i da su se povremeno viđali i da ju je jednom poljubio. Nije mu davala nikakve naznake ni informacije da je ta njihova veza neke dublje naravi. Psihologinja je navela da je djevojčica rekla da su ti njihovi susreti bili onda kada bi ona čuvala djecu supružnika.

Navela je da joj je također djevojčica rekla da je 33-godišnjakinja prijetila plastičnim pištoljem. Naime, stavila je u njega neki oštar predmet pa joj je time prijetila.

Da su počinili terećena kaznena djela, nesporno je utvrđeno na temelju iskaza maloljetne oštećenice koja je navela da je bila s prvookrivljenikom u superodnosima i slagali su se. Potom ju je počeo zavoditi, a onda je to doznala i drugookrivljena pa su se svi troje posvađali. Navela je kako joj je govorio da mu se sviđa, da ju je poljubio, a to je bilo 2013. godine. Poljubio ju je u usta, i to nekoliko puta. Misli da je to trajalo nekoliko mjeseci.

Također je navela da ju je dirao po stražnjici i po grudima preko odjeće. To je počelo u kolovozu 2013. i trajalo do početka 2014. godine kada su se posvađali. Jednom prilikom je drugookrivljena ušla u njezinu kući i skočila na nju dok je ležala na krevetu i počela ju je gušiti, to je bilo nekoliko dana prije Božića 2013. godine. U prolazu joj je govorila da je kurva i vrijeđala je te joj prijetila da će je ubiti i da će joj zabiti nož u leđa.

Navela je i da ju je prvookrivljenik često ljubio kada drugookrivljena nije bila u blizini, dolazila je kod njih gotovo svaki dan i to se znalo događati jednom do dva puta na dan. Išla je kod okrivljenih jer su joj bili dragi, a i pomagala je drugookrivljenoj oko kućanskih poslova. Tada je bila sedmi razred osnovne škole – navodi se u obrazloženju nepravomoćne sudske odluke.