Zaštitare kod Osijeka propucali bivši zaštitari iz iste firme, pronađen plijen?

zaštitari, Osijek, pljačka, droga, kriminal, istraga, Slovenija

Pljačku kombija s novcem u Koprivni pokraj Osijeka u kojoj su ranjena dvojica zaštitara tvrtke Aleph Tau izveli su bivši zaštitari. Potvrđeno je to Indexu iz dva neovisna izvora bliska zaštitarskoj tvrtki.

Već su pokušali ukrasti novac, zato su i dobili otkaze

Ta dvojica su otpuštena iz tvrtke dok se još zvala Šipoš i partneri, po bivšem vlasniku Krešimiru Šipošu. Dobili su otkaze jer su već jednom pokušali ukrasti novac dok su i sami radili na prijevozu gotovine, doznaje Index.

Razbojnici su bivše kolege dočekali u šumi pokraj ceste koja vodi od Hrastina do Koprivne i kada je kombi naišao počeli su pucati po njima. Kombiju su meci prošli kroz vrata i zaštitare ranili u noge.

Pljačkaši su zaštitarima uzeli pištolje i mobitele, a ukrali su sedam vreća s novcem skupljenim po lokalnim trgovinama.

U Podvinju pronađen plijen

Pljačkaši su jučer uhićeni na području Slavonskog Broda, a neslužbeno doznajemo da je kod jednog u mjestu Podvinju pronađena veća količina novca.

S obzirom na detalje pljačke i informacije o ruti kojom će se kombi kretati i da će u njemu biti veća količina novca jasno je da su bivši zaštitari iskoristili svoja znanja koja su stekli dok su još radili u toj zaštitarskoj tvrtki, no još uvijek nije isključeno i da su imali pomagača unutar tvrtke. Neslužbeno doznajemo da su policiji u istrazi informacijama pomogli i bivši specijalci iz Slavonskog Broda, suborci bivšeg vlasnika Krešimira Šipoša.

U tvrtki Aleph Tau nisu željeli komentirati, ni potvrditi ni opovrgnuti, da su naoružani pljačkaši njihovi bivši djelatnici.