Zaplijenjeno 10 kilograma ekploziva, oružje i droga

Sipa, akcija, ratni zločinac, ratni zločin, ratni zločini, Sipa, sipa uhićenje, prilikom pretresa i uhićenja, uhićenja, Sipa, Armija BiH, Konjic, uhićenja
... Sarajeva uhitili su dvije osobe i zaplijenili veću količinu eksploziva. Izvršeni su pretresi objekata koje koriste osumnjičeni, te je pronađena veća količina eksploziva (oko 10 kilograma), namijenjenog za prodaju na ilegalnom tržištu, radi izvršenja kaznenih djela.

Pronađena je i veća količina opasne materije žive, četiri automatske puške, sporogoreći štapin za eksploziv, detonatorske kapisle i veća količina streljiva.

U pretresima je pronađena i veća količina opojnih droga (9,5 kg marihuane, tri kg "spida" i 300 g heriona).

Tom akcijom kao i zaplijenom eksploziva i eksplozivnih materija, zasigurno je spriječeno izvršenje većeg broja kaznenih djela, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenih djela organiziranog kriminala, a u svezi s kaznenim djelima neovlaštenog prometa oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene, kao i kaznenim djelima neovlaštenog prometa opojnih droga.

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni su kao dio organizirane kriminalne skupine, od 2014. godine do danas, sudjelovali u izvršenju kaznenih djela, u vezi s međunarodnim krijumčarenjem i prodajom oružja i eksploziva i opojnih droga.

Navedena zaplijena predstavlja jednu od najvećih zaplijena eksploziva, opasnih materija i opojnih droga u BiH.

U okviru te istrage, prije nekoliko mjeseci, također je zaplijenjena određena količina opojnih droga, kao i oružja i streljiva.

Osobe uhićene bit će predate postupajućem tužiocu koji će ih ispitati, te nakon toga odlučiti o daljim aktivnostima sukladno zakonu.

Istraga se intenzivno nastavlja.