Zaplijena cigareta u Metkoviću

šverc, šverc cigareta, Trebinje, crna kronika, Bileća, cigarete, šverc cigaretama, granična policija bih, granična policija, šverc cigareta, šverc, Metković, sa markicama Ministarstva financija Crne Gore
Cigarete vrijedne gotovo četvrt milijuna kuna zaplijenila je policija u Metkoviću.
Naime, u srijedu ujutro, oko 6.30 sati u Radićevoj ulici policijski službenici za zaštitu državne granice Postaje granične policije Metković u osobnom vozilu "opel zafira" kojim je upravljao 36-godišnjak iz Osijeka, pronašli su veću količinu cigareta.

Radilo se o automobilu njemačkih registracijskih oznaka što je uočeno još dok je van graničnog prijelaza ulazio u Hrvatsku iz BiH. Kad je zaustavljen u njemu je otkrivena veća količina cigareta sa markicama Ministarstva financija Crne Gore. Zbog toga se odmah posumnjalo da je u pitanju krijumčarena roba.

Konačno je pretragom što je obavljena sa sudskim nalogom i potvrđeno da se u vozilu nalazi 891 šteka cigareta vrijedno oko 240.000 kuna. Pretragom su u vozilu pronađene i dvije registarske pločice Bosne i Hercegovine.

- Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su cigarete bile namijenjene ilegalnom tržištu Republike Hrvatske, te da je osumnjičeni s ciljem lakšeg tranzitiranja kroz Republiku Hrvatsku s vozila kojim se koristio skinuo originalne tablice Bosne i Hercegovine i stavio nepripadajuće njemačke registracijske oznake, objašnjeno je iz policije koja je protiv 36-godišnjaka podnijela prijave zbog izbjegavanje carinskog nadzora i krivotvorenje isprava. Zbog nezakonitog prelaska državne granice prekršajno sankcioniran.

Hina