Zamjenik šefa mostarske kaznionice završio u zatvoru

...Miroslava Bema, te prvi visokopozicionirani zatvorski službenik u BiH koji je osuđen zbog primanja mita, javio se na izdržavanje kazne u KPZ Orašje, prenosi pogled.ba.

Presudom Općinskog suda u Mostaru, koja je izrečena još 22. studenog, Kraljević je proglašen krivim za počinjeno kazneno djelo zloporabe službenog položaja ili ovlasti, primanja dara i protuzakonitog posredovanja, i osuđen na jedinstvenu kaznu u trajanju od tri godine i devet mjeseci zatvora.

Pored zatvorske kazne, Sud je naložio da se od osuđenika oduzmu svi primljeni darovi (umjetnička slika, dijelovi za automobil...), te 2000 maraka, 1300 eura i 2000 hrvatskih kuna, premda je vrijednost imovine koju je Kraljević proteklih godina iznudio od zatvorenika neusporedivo veća.

Korumpiranom je zatvorskom službeniku Kraljeviću, jednako tako, zabranjeno da nakon izlaska iz zatvora u naredne tri godine bude imenovan na bilo koju dužnost u tijelima zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, odnosno, da radi u državnoj službi.

U obrazloženju presude predsjedatelja Sudskog vijeća, sudac Marin Zadrić je istaknuo kako je Ivan Kraljević iskazao pohlepu, upornost i bezobzirnost da je zatvorenike ucjenjivao služeći se za njih važnim osobnim i obiteljskim trenucima.