Vukovarska srednjoškolka se pokušala objesiti u nekadašnjem kafiću

Djevojku su sigurne smrti spasili Dragan Đorđić, Dalibor Kumar, Dragan Jeleč i jedna djevojka koji su nožem prerezali zavjesu sa kojom se pokušala objesiti o lomaču vinograda i potom je reanimirali na tlu. Nesretna djevojka hitno je prebačena u Opću bolnicu Vukovar gdje će joj biti pruženo dalje liječenje.

- Bio sam sa sinom i psom na obližnjem nogometnom igralištu kada sam vidio skupinu djece kako istrčava iz jedne kuće i vrišti. Odmah sam pritrčao prema njima da vidim što se dogodilo. Svi su bili u šoku, plakali i vrištali tako da mi je samo jedna djevojka uspjela reći da se objesila - rekao je Dragan Đorđić koji je odmah pozvao i posjetitelje obližnjeg kafića koji su pozvali hitnu i policiju ali i donijeli nož sa kojim su prerezali zastor sa kojim se djevojka pokušala objesiti, piše portal dalje.com.

Kaže da je sucid pokušan u dvorištu nekadašnjeg kafića uz pomoć zastora kafića prebačenoga preko konstrukcije uz koju raste vinova loza.

– Kada smo joj prišli podignuli smo je u zrak i položili na pod. Bila je bez svijesti pa smo odmah započeli proces reanimacije. Najviše me plaši što je već bila poplavila pa ne znamo koliko je dugo mozak bio bez svijesti i hoće li imati kakvih posljedica - rekao je Dragan Jeleč.

Srednjoškolka je trebala pasti razred


– Rekli su nam da je zadnjih 5-6 dana bila depresivna i povučena u sebe, a najviše radi toga. Pratili su je a kad su je vidjeli svi su ostali u šoku. Mogu misliti kako im jer niti meni nije svejedno i poslije ovoga imat ću noćne more - rekao je Jeleč.

Pita se i gdje ide hrvatski sustav obrazovanja i da li je potrebno toliko insistirati na detaljima da se djeca odlučuju i na ovakve korake.

– Kome to treba? Pa svagdje u svijetu djeca imaju manje obveza a opet sve stignu naučiti. Nešto se treba mijenjati hitno da nam se spriječe neki slični ovakvi slučajevi. Pitanje je što će biti s tom djevojkom, kako će sve prihvatiti njeni roditelji ali i kako će sve to preživjeti učenici koji su sve to vidjeli - mišljenja je Jeleč.

dalje.com