Vraćala se u Zagreb iz Mostara : Čekali je na dodjeli svjedodžbi, a ona poginula u nesreći

Zagrebačka maturantica Matea A. (19) poginula je u četvrtak u 17.15 sati na autocesti A-1 u blizini čvora Vrpolje, dok je njezina 49-godišnja majka teško ozlijeđena i ugrožen joj život, prenosi net.hr.

Djevojka se s majkom vraćala u Zagreb iz Mostara, gdje se prijavila na Medicinski fakultet, a kako bi sutradan stigla na podjelu svjedodžbi u Gimnaziji L. Vranjanina.

"Pitali smo se zašto nije došla... Onda je netko javio u zbornicu da je poginula", rekla je njezina razrednica Ivana Bogović.

"Imala je planove i bila je uspješna u svemu što je radila, odlična učenica. Svirala je i violinu, završila je srednju glazbenu školu. Bila je zrela za svoje godine, prelijepa i dobar prijatelj, ma super osoba!", potresena je razrednica.

Podsjetimo, 19-godišnja Zagrepčanka poginula je u četvrtak na autocesti A1 kod izlaza Vrpolje. Nesreća se dogodila kad su ona i majka s kojom je putovala vozeći se iz smjera Splita prema Zagrebu skrenule s prometne trake udesno i zabile se u reklamni stup na ulazu benzinske postaje Lukoil.