Viđena dvojica napadača na Mamića, u potjeru uključeni i psi

Policijski auto
...u zaseoku Vidovići nedaleko od Tomislavgrada, potvrdili su iz MUP-a Hercegbosanske županije koji provodi opsežnu potjeru za počiniteljima.

Kako je za Hinu potvrdio ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinko Mihaljević, više policajaca traga za počiniteljima napada, a u potjeru za njima bit će uključeni policijski psi i specijalni timovi iz Bihaća.

Očevici su vidjeli dvije osobe kako bježe nakon što je ustrijeljen Mamić. Nije međutim poznato jesu li obojica bili napadači, a istražitelji na licu mjesta utvrđuju iz kojega je oružja pucano. Policiji su iskaz dali i Mamićeva supruga te vozač koji su bili s njim u vrijeme incidenta. Inače, mjesto na kojem je izvršen napad na Zdravka Mamića nalazi se na vrlo nepristupačnome terenu. Zaseok Vidovići u Zidinama je u blizini granice s Republikom Hrvatskom.

Zdravko Mamić je danas prije podne ranjen iz vatrenog oružja u predjelu natkoljenice nakon što je stigao u rodno mjesto pokojnog oca kako bi mu zapalio svijeću. Nakon što mu je ukazana liječnička pomoć u Domu zdravlja, Mamić je svojim automobilom otputovao u Zagreb.

Zoran Mamić, brat Zdravka Mamića, rekao je za 24 sata kako su napadači nasumce ispalili pet-šest metaka. Zoran Mamić rekao je da se napad dogodio na ledini na kojoj se nalazi spomen ploča ocu koji je na tom mjestu imao srčani udar nakon kojeg je umro, te da je tamo bila cijela obitelj, uključujući i djecu. Napadači su iskočili iz grmlja, kaže, i nasumce ispalili 5-6 metaka. Jedan je pogodio Zdravka, a jedan je oštetio automobil. Zoran Mamić kaže da nije bilo direktnih prijetnji te da su već navikli na to da im šalju prijeteće poruke.

- Ovo je bilo za očekivati, vjerojatno se radi o huliganima - rekao je. - Ništa me ne može slomiti, sutra idem u Albaniju - rekao je ranjeni Zdravko svom bratu.

Vecernji list