VIDEO  Zbog SMS-a zapalio mladića u Tešnju

navijački neredi, crna kronika, Beograd, trafika

Nezapamćen događaj ovih je dana uzbunio, ali i naljutio stanovnike tešanjskoga kraja. Nakon što je procijenio da su SMS poruke koje je 25-godišnji Rasim Spahić iz Džemilić Planja uputio njegovoj 13-godišnjoj kćerci neprimjerene, Elmir Hotić, inače sklon nasilničkom ponašanju, iz susjednog sela Raduša odlučio je pravdu uzeti u svoje ruke.

Uz pomoć još jedne osobe, nakon što je Spahića vezao i tukao na više lokacija, autom ga je odvezao na osamljeno mjesto kod Tešnja, polio benzinom i zapalio. Samo blizina potoka u koji je mladić skočio spasila ga je od smrti.

S teškim opekotinama po nogama mladić se, zbog prijetnji koje mu je uputio Hotić, dva dana nije smio javiti ni majci niti zatražiti pomoć liječnika.

Stanovnici Džemilić Planja su u šoku. Vjeruju da mladić ispašta jer nema oca, nema novca, zaposlenja ni društvenog položaja. Dugogodišnje nasilništvo Elmira Hotića žiteljima ovog sela postalo je netrpljivo, prenosi večernjak.

A od velike kazne neće biti ništa, jer ovo za odgovorne nije ubojstvo u pokušaju. - Županijskom tužiteljstvu u Zenici će protiv lica H. E. i M. N. biti dostavljen izvještaj o učinjenom krivičnom djelu - nasilničko ponašanje - izjavila je za FTV Eldina Ahmić, glasnogovornica komesara MUP-a ZDK-a.