Veliki okršaj u Splitu: Zapalili automobil zagrebačkih tablica

okršaj, Split
U automobilu su bila četvorica mladića, a kako neslužbeno doznajemo, najvjerojatnije su se uputili na prvenstvenu utakmicu Hajduk - Dinamo . Prema prvim informacijama, mladići su usporavali jer su bili pred pješačkim prijelazom.

Približila im se skupina mladića, navodno navijači Hajduka . Razbili su zadnje staklo i ubacili molotovljev koktel. Svi su izašli iz auta, a jedan njih počeo je odmah gasiti požar te je pri tome lakše ozljeđen. Ozlijeđen je i još jedan mladić iz vozila. Obojica su stari 22 godine.

Policija je odmah stigla na teren, s obzirom da se nemili događaj zbio u blizini policijske postaje, te su ugasili vatru pa buktinja nije zahvatila cijeli automobil.

Na teren su pozvani i vatrogasci, ali i Hitna pomoć, koja je pružila pomoć ozlijeđenima. Imaju opekotine na ruci te su prevezeni u splitsku bolnicu. Kriminalistička istraga je u tijeku, kao i potraga za počiniteljima.

Nereda je bilo i na autocesti A1 . Interventna policija spriječila je iza podne sukob dviju suprotstavljenih navijačkih skupina zagrebačkoga Dinama na autocesti A1 kod odmorišta Jasenice u smjeru Splita.

'Antimamićevci' koji bojkotiraju utakmice Dinama, a koji su u Split putovali u 15-ak kombija, napravili su klasičnu sačekušu te napali autobus u kojem su se nalazili pripadnici 'BBB Fan Cluba'.

Reagirala je policija, koja je pucnjevima u zrak pokušala smiriti situaciju . Kratko nakon toga automobilima su nastavili dalje prema Splitu.

U tijeku je policijski očevid.

24sata.hr