Velika tragedija: Ivo se raznio bombom, iza njega ostali supruga i kćerkica

granična policija, prometna bulevar, crna kronika, MUP HNŽ, HDZ 1990, izgred, napad, ribič, samoubojstvo, Čitluk, samoubojstvo, Bihać, samoubojstvo, avaz, krađa, igor ćorić, Trebinje, bmw, pljačka, ljekarna, Mostar, lupriv, Livno, krađa, psi, dijete, baka, samoubojstvo, Zagreb, ubojstvo, profesorica, Sarajevo, samoubojstvo, pucnjava, Jasenica, policija, Vrgorac, samoubojstvo, Trebinje, pucnjava, puška, prometna nesreća, studentice, modriča, Split, benzin, drama, ubojstvo, samoubojstvo, loznica, Kosa Stojković, žena, bolnica, horor, Zagreb, samoubojstvo, Orašje, samoubojstva, HNŽ, ubojstvo, samoubojstvo, Beograd, ljubavnica, ubojstvo, muž, žena, prozor, šamar, Kupres, teška prometna nesreća, Osijek, drama, ubojtsvo, samoubojstvo, Mostar, masovna tučnjava, Buna, Policijski dužnosnici, sud bih, ratni zločin, sloboda, teška prometna nesreća, Zagreb, muškarac, pucnjava, Split, Vlatko Vidaković, Osijek, ubojstvo, zenica, bomba, Zagreb, ubojstvo, haris godinjak,  preminuo je
Tijelo su u obiteljskoj kući u Radićevoj ulici u subotu ujutro pronašli njegovi rođaci i susjedi.

Iz MUP-a Posavske županije je rečeno da obdukcija nije rađena i da je tijelo nakon završenog očevida predano obitelji.

- Ljekar mrtvozornik je konstatirao da je smrt nastala od krhotina eksplozivne naprave u noći između petka i subote. O suicidu smo obavijestili dežurnog županijskog tužit- kažu policijski izvori.

Na mjestu tragedije zatekli smo članove Ivine obitelji i susjedi koji su s nevjericom pričali o tragičnoj sudbini koja je zatekla njihovog poznanika.

- Do mene je došao susjed Ivo Kopić, s kojim sam otišao u Ivino dvorište. Sinoć je dogovorio šišanje i trebao je s njim otići do Orašja. Kako se nije odazivao, pokušali smo ući u kuću, ali nismo uspjeli jer su vrata bila zaključana s unutarnje strane. Vani, ali i unutra je gorjelo svjetlo pa nam je bilo sumnjivo. Pogledali smo kroz otvoreni prozor unutra i vidjeli tragove krvi po zidu. Odmah smo pozvali policiju čiji su pripadnici ušli kroz prozor i našli mrtvo tijelo pokraj kauča - kazao nam je 50-godišnji Mato Kopić, Ivin rođak i prvi susjed, te dodao da je nastradali u petak večerao kod njega i da se ničim nije dalo naslutiti da će počiniti samoubojstvo.

Rođaka Janja Kopić nam kaže da je kod njezine kuće svraćao na kavu skoro svakodnevno.

- Bio je zamišljen i danima se povlačio u sebe. Nije kao ranije bio nasmijan, nego je danima šutio. Plašila sam se da sebi nešto ne učini i, nažalost, moje crne slutnje su se obistinile - kazala nam je vidno potresena Janja.

Ivin ujak Joso Kopić za "Dnevni avaz" je kazao da se njegov sestrić liječio zbog nervnih problema i da mjesecima ne konzumira alkohol.

- Teško je podnosio razdvojenost s djetetom. Ja sam njegovu kćerkicu u životu vidio samo jedanput od rođenja. On je vjenčan s Njemicom i bio je vani. Međutim, u njegovom životu se toga dosta iskompliciralo, tako da je on unazad nekoliko mjeseci doselio u Bosnu, a supruga i dijete su ostali tamo. Često mi se žalio zbog toga jer njegova supruga nikada kćerkicu nije htjela poslati s njegovom majkom da je dovede kod njega u Bosnu. On tamo nije mogao. U utorak sam posljednji put bio kod njega. Donosio sam mu hranu. Popili smo kavu, a čak mi je rekao: "Ujko, dobro se osjećam, ne brini se za mene." Ne znam zašto je to učinio. Obećao mi je da sebi nikada nešto ne bi nažao učinio - ispričao nam je Joso.

Ivo iza sebe nije ostavio oproštajno pismo, a njegova rodbina nam je kazala da će ga sahraniti danas na katoličkom groblju u Oštroj Luci.

Nastradali je bio u braku s njemačkom državljankom iz Münchena s kojom ima osmogodišnju kćerku Jasminu. Supruga Martina je jučer zvala telefonom Ivinu rodbinu, jer je za Ivinu smrt saznala od njegove majke Marice, koja živi i radi u Njemačkoj i koja je krenula u Bosnu da bi sahranila sina.