Velika policijska akcija na području Hercegovine

silovanje, živinice, rtv slon, silovanje, živinice, akcija, policija, droga, uhićeni, akcija, kamen, krađa, FBIH, zaštitar, silovanje, kalesija, Livno, Nasilje u obitelji, napad, prevara, BIH, sanski most, pokušaj ubojstva, Drinovci, krađa, MUP ZHŽ, tasovčići, pljačka, suđenje, Čapljina, dretelj, krađa, Imotski, Zagreb, Grude, Mostar, pljačka, ljekarna, livnjak, travničani, krađe, Hercegovina, Jasenica, suđenje, pokušaj ubojstva, Zdenko Buhovac, pokušaj ubojstva, suđenje, Jablanica, Mostar, nož, ubojstvo, susjedi, Mostar, Neredi, navijači, Mostar, policajac, optužba, lopov, uhićenje, Mostar, bomba, velika kladuša, diskoteka
...za organizirani kriminal u vezi s neovlaštenim međunarodnim prometom droga.
U akciji je ostvarena značajna saradnja s MUP-om Republike Hrvatske.

U okviru akcije, rano jutros, na više lokacija na području Hercegovine, u Trebinju, Čapljini i Stocu, izvršeno je lišenje slobode  sedam osumnjičenih osoba. U okviru ove akcije u Bosni i Hercegovini zaplijenjeno je oko 50 kilograma marihuane "skunk", čija vrijednost na ilegalnom narkotržištu u zemljama Evrope iznosi više od 100.000 eura. 

U akciji su podršku pružili policija MUPHNŽ-a i Granična policija BiH.

Osobe koje su lišene slobode osumnjičene su da su kao organizirana kriminalna grupa, vršili krijumčarenje marihuane "skunk", koju su s teritorija Crne Gore, preko BiH, krijumčarili prema Republici Hrvatskoj.

Osobe lišene slobode osumnjičene su za kazneno djelo organiziranog kriminala u vezi s kaznenim djelom neovlaštenog prometa droga.

U okviru akcije ostvarena je značajna saradnja s policijskim i pravosudnim organima Republike Hrvatske, kojima su iz BiH proslijeđene informacije o krijumčarima droge, koji u okviru uvezanog lanca djeluju na teritoriji Republike Hrvatske.

Na osnovu informacija proslijeđenih iz BiH, u Republici Hrvatskoj danas i u proteklih nekoliko dana, lišeno je slobode više osoba, od čega dvije osobe iz BiH, te je zaplijenjeno oko 37 kilograma  marihuane "skunk".

Ova akcija predstavlja primjer dobre saradnje policijskih i pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, koja će se nastaviti kako u borbi protiv organiziranog kriminala i krijumčarenja droga, tako i u borbi protiv drugih oblika organiziranog kriminala, kaže se u priopćenju.

Fena