Velika obiteljska tragedija: Otac i sin se utopili pokušavajući spasiti jedan drugoga

Zoran Baković (52) iz Priboja i njegov sin Danko (26) utopili su se Potpećka jezeru na Limu kada se u nedjelju kasno poslijepodne prevrnuo čamac sa šestero putnika. Četvoro njihovih suputnika, među kojima je bilo i dvoje djece starosti šest i sedam godina, uspjelo je da se spasi i sigurno domogne  obale. Pronađeno je tijelo nesretnog mladića, a ronioci još uvijek tragaju za njegovim ocem.

Tragedija se dogodila nedaleko od ušća Krtovske rijeke u Lim, na dijelu gdje je Potpećka jezero široko oko 300 i duboko dvadesetak metara. Jednodnevno druženje petnaestak Pribojaca u vikendaškom naselju na lijevoj obali Lima pretvorilo se u tragediju kada je prva skupina izletnika u povratku kući krenula poliesterovim čamcem na suprotnu obalu, na kojoj su im na proširenju uz put ostala vozila. Uzroci tragedije još nisu poznati.

Slađan Kolović (41), koji je upravljao čamcom, kaže za "Blic" da se sve dogodilo iznenada.

"Sa kćerkom Anjom (7) i susjedom Borisom R. (6), čiji je otac ostao na obali, sjedio sam na zadnjem dijelu kada je, ni sam ne znam iz kojeg razloga, voda na prednjem dijelu počela da ulazi u čamac. Do desne obale na koju smo pošli dijelilo nas je oko 50 metara. Zoran, Danko i zajednički prijatelj Slaviša Ćirković pokušali su da se povuku natrag, ali se čamac zaljuljao i odjednom potonuo, a mi smo se našli u vodi ", priča vidno potreseni Slađan Kolović.

Mada u šoku od pada u hladnu jezersku vodu, Slađan je uspio uzeti u naručija kćer Anju i malog Borisa, i plutajući na leđima sačeka čamac kojim su im u pomoć krenuli prijatelji.

"I Danko i Zoran bili su slabi plivači i pretpostavljam da su nakon pada u vodu pokušali spasiti jedan drugog i da su zagrljeni otišli u smrt. Danko je bio duša od čovjeka i volio sam ga kao svoje dijete. Bio je aktivni sportaš, volio je nogomet, a posljednjih godina je igrao centarfora u nižerazrednom "Jabučje". Želio je da u zavičaju, daleko od beogradske gužve, spremi ispit koji mu je puno značio ", priča očuh stradalog Danka.